Acasă Diverse Test on-line pentru antidepresive

Test on-line pentru antidepresive

Testul on-line urmărește să prescrie cele mai bune antidepresive pentru fiecare pacient în parte.

Cercetătorii speră să îmbunătățească abordarea actuală a prescrierii antidepresivelor și a erorilor prin elaborarea unui algoritm bazat pe caracteristicile cognitive ale unei persoane. Cercetătorii dezvoltă un instrument bazat pe internet, sperând că vor anticipa eficacitatea antidepresivelor pentru pacienții individuali, terminând actuala ”loterie” cu prescripția medicală.

Pacienții cu depresie încearcă adesea multe medicamente diferite înainte de a se stabili la unul care funcționează. Studiul are scopul de a ajuta medicii să facă o alegere informată cu privire la probabilitatea funcționării celui mai bun medicament pentru o anumită persoană.

Dr. Claire Gillan, de la Trinity College din Dublin, a comparat deciziile cu care se prescriu antidepresivele și  speră să creeze un algoritm care să elimine nevoia de încercare și de eroare, transformând tratamentul pentru milioane de oameni.

Pacienții pierd mult timp și bani  de timp pentru un tratament de 12 săptămâni, care nu funcționează, apoi un alt tratament de 12 săptămâni care nu funcționeaza, a spus Gillan. „Nu va exista niciodată un punct în care algoritmii fac aceste decizii în mod izolat; efectele secundare trebuie să fie luate în considerare, de exemplu. Dar acesta este un proces de identificare a tratamentului pe care clinicianul îl poate folosi atunci când prescrie un medicament pentru un anumit pacient”, a spus ea.

Una din 10 persoane din Marea Britanie se crede că suferă de depresie. Gillan a spus că cercetările anterioare au sugerat că aproximativ 60% dintre pacienții cărora li s-au recomandat antidepresive nu au intrat în remisie după primul tratament de 12 săptămâni.

Studiul Dr. Claire Gillan va aduna date de la peste 1.000 de persoane din întreaga lume care se angajează pentru primul curs de antidepresive. Acestea vor fi recrutate prin publicitate pe site-uri Web, cum ar fi WebMD, pe care oamenii le vizitează pentru informații despre diferitele medicamente pentru depresie.

Informațiile demografice vor fi adunate, dar, mai important, vor fi adunate și datele cognitive referitoare la funcția și structura creierului.

Prin participarea la teste cognitive online sub formă de jocuri, participanții vor oferi cercetătorilor informații despre modul în care iau decizii, cât de încrezători sunt și cum își formează obiceiurile.

Acest lucru îi  va permite lui Claire Gillan să adune cantități mari de date într-o fracțiune din timpul necesar pentru un studiu clinic de laborator.

Participanții vor fi urmăriți cu privire la simptomele pe care le au, oferind, astfel, informații cruciale pentru a ajuta la crearea algoritmului care va identifica care antidepresive funcționează cel mai bine pentru fiecare persoană. Instrumentul bazat pe internet va fi testat în clinicile locale.

Pentru cineva cu depresie sau pentru cineva care are gânduri suicidare, timpul este extrem de important.

Proiectul este finanțat timp de trei ani de către organizația de sănătate mintală MQ. În viitor, Gillan speră că cercetarea va permite ca algoritmul sa fie extins pentru terapii de consiliere, incluzând toate tratamentele disponibile pentru persoanele cu depresie.

„Pentru o mulțime de oameni primul tratament nu funcționează, iar apoi al doilea nu funcționează, iar al treilea nu funcționează și pacienții renunță la încercarea de a găsi un tratament. Cu acest studiu vom putea anula perioada de timp pentru găsirea tratamentului adecvat, cred că va avea un impact extraordinar. ”

Sophie Dix, director de cercetare la MQ, a declarat: „Această cercetare inovatoare abordează una dintre cele mai mari provocări cu care ne confruntăm în îngrijirea sănătății mintale. Milioane de oameni se întorc la medicul lor în fiecare an – dar fără instrumentele precise pentru a ști care este tratamentul cel mai potrivit, mulți vor primi tratamente care nu funcționează pentru ei. Prin proiectele precum cel al Dr. Claire putem lucra pentru a pune capăt acestei abordări de încercare și eroare și pentru a ne asigura că tratamentele eficiente sunt livrate cu certitudine, claritate și compasiune”.

5/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…