Acasă Extern Testări NATO: brigada slovenă declarată ”inaptă de luptă”

Testări NATO: brigada slovenă declarată ”inaptă de luptă”

Șeful Statului Major din Slovenia a fost destituit joi după eşecul forţelor armate slovene la testele de aptitudini ale NATO şi criticile formulate faţă de lipsa resurselor alocate pentru apărare, a informat France Presse.

”Din moment ce şeful Statului Major are responsabilitatea ultimă în pregătirea trupelor, în activitatea şi utilizarea operaţională a tuturor unităţilor, guvernul îl revocă din funcție  pe generalul Andrej Osterman” a declarat Miro Cerar, primul ministru al Sloveniei.

Ministrului apărării, Andreja Katic, i s-a acordat o lună pentru a lua măsurile necesare pentru pregătirea de luptă a Brigăzii 72.

Brigada 72 a fost declarată săptămâna trecută ”inaptă de luptă” la finalul unei serii de testări ale NATO, a spus  miercuri purtătorul de cuvânt al armatei slovene.

”Echipamentele noastre sunt vechi şi uzate” şi ”noi suntem insuficient dotaţi, atât din punct de vedere financiar, cât şi cu efective, deși misiunile noastre s-au înmulţit”, a afirmat putătorul de cuvânt.

Slovenia a fost prima ţară din fosta Iugoslavie care s-a alăturat NATO în 2004.

Slovenia are o populaţie de 2 milioane de locuitori,efectivele militare numără 6.770 de angajați.  militari, iar bugetul apărării este de aproximativ 1% din PIB.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…