Acasă Intern Toader a căzut în dizgraţie pentru că nu a dat OUG pe AMNISTIE

Toader a căzut în dizgraţie pentru că nu a dat OUG pe AMNISTIE

Deputatul PNL Gigel Ştirbu a afirmat, miercuri pe Facebook, că un scenariu care pare tot mai plauzibil ar fi ca ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să fie înlocuit de PSD pentru pentru că nu a vrut să dea ordonanţă pe amnistie şi graţiere, iar interimatul va fi asigurat de ministrul de Interne, Carmen Dan.

„Un scenariu din ce în ce mai plauzibil! Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a căzut în dizgraţia PSD pentru că nu a vrut să dea ordonanţa de amnistie, atât de dorită de Liviu Dragnea. Este foarte probabil ca acesta să fie remaniat din funcţie în urma moţiunii simple depuse împotrivă lui, la care PSD va avea grijă să asigure voturile necesare pentru a o putea numi interimar pe Carmen Dan la Justiţie, care să dea mult dorita AMNISTIE, pentru ocrotitorii ei. Dacă se va da OUG pe amnistie, va fi un ,,frumos cadou” de 1 decembrie, în anul aniversării Centenarului”, a scris Gigel Ştirbu, miercuri pe Facebook.

Postarea liberalului vine în contextul în care Camera Deputaţilor va vota, în plenul de miercuri, moţiunea simplă a PNL şi USR prin care formaţiunile cer demisia ministrului Tudorel Toader.

Referitor la votul în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu va sugera social-democraţilor cum să voteze la moţiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader, lăsând la latitudinea fiecărui ales să îşi exercite votul.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că e rolul majorităţii este să voteze împotrivă.

Documentul prin care Opoziţia îi cere demisia ministrului Justiţiei spune că Tudorel Toader este vinovat de faptul că ridicarea MCV devine un obiectiv tot mai îndepărtat pentru români.

Liberalii arată, în moţiunea simplă, că ministrul Justiţiei este „un simplu instrument” în mâna celor deranjaţi de justiţia independentă. Pe parcursul a 20 de puncte, tot atâtea câte au fost în rapoartele realizate de ministrul Justiţiei prin care a propus revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Augustin Lazăr, PNL şi USR îl acuză pe Toader că a „promovat politizarea justiţiei”.

De asemenea, ministrul Justiţiei este acuzat că a încălcat legea prin OUG pe Legile Justiţiei, că le-a făcut infractorilor „un cadou” şi că a întors România în perioada Năstase-Stănoiu.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…