Acasă Diverse Un leu de munte a intrat într-un cartier din California

Un leu de munte a intrat într-un cartier din California

Un leu de munte a intrat într-un cartier din California în dimineața zilei de luni și s-a plimbat prin mai multe curți, până când autoritățile l-au captura pentru a-l elibera în sălbăticie.

Leul pe jumătate orb a fost văzut pentru prima dată înainte de ora 7 dimineața în curtea din spatele unei reședințe din din Azusa, California, a declarat ofițerul de la poliția locală, Mike Bires. Azusa se află la poalele munților San Gabriel, la aproximativ 25 de mile est de Los Angeles.

Incidentul a fost, probabil, primul caz, în aproximativ un an de zile, când un leu de munte sau un urs intră într-un cartier rezidențial din regiune, a declarat locotenent-ul poliției, Xavier Torres. Observarea unui leau sau urs  apare o dată sau de două ori pe an, a spus el. Animalele de obicei vin în cartierele din San Gabrieli.

Printre primii care au văzut leul, luni, a fost Deborah Moore, în vârstă de 65 de ani, care a văzut leul în curtea din față pe când mergea acasă.

„Am fost uimit și uimit de frumusețea leului. Nu m-am speriat, nu părea că era agresiv „, a declarat Moore pentru The Los Angeles Times.

A spus că leul are dimensiunea unui cal mic sau a unui ponei. Cei doi au continuat să se uite unul la celălalt până când a venit un polițist și leul a fugit.

Poliția a monitorizat mișcările leului cu dronă. Asta a permis ofițerilor să confirme că leul era încă în curtea din spate.

Drona a permis, de asemenea, polițiștilor să urmărească leul de la o distanță sigură, când a sărit peste un gard și a intrat într-o altă curte din spate, a spus Torres. Apoi a sărit într-o curte unde a rămas până la ora 8.53, când au sosit oficialii Departamentului pentru animale sălbatice din California.

„Munții sunt destul de apropiați, așa că planul nostru a fost să-l facem să se mute într-o zonă nepopulată pe cont propriu – speriindu-l și folosind mașinile de poliție ca bariere pentru a-l îndrepta într-o anumită direcție”, a spus Torres. „Cu toate acestea, leul de munte a rămas în curtea din spate.”

Autoritățile au tranchilizat leul și l-au dus la un camion. Ei au observat că leul părea orb sau rănit la un ochi, care era complet alb, a spus Torres.

Autoritățile intenționează să evalueze sănătatea leului înainte de a-l elibera într-o zonă mai puțin populată, unde vor aștepta să-și recapete conștiința și să îl elibereze, a spus Torres.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…