Acasă Diverse Un spital din Marea Britanie a prescris medicamente care au omorât peste 456 de pacienți

Un spital din Marea Britanie a prescris medicamente care au omorât peste 456 de pacienți

Peste 450 de pacienți au murit după ce li s-au administrat în mod necorespunzător analgezice puternice la Gosport War Memorial Hospital, a constatat un raport, conform BBC.

Un grup de investigație independent a spus că, luând în considerare înregistrările care lipsesc, încă 200 de pacienți au suferit o soartă similară.

Raportul a constatat  „nerespectarea vieții umane” a unui număr mare de pacienți în perioada 1989-2000.

Dr. Jane Barton era medicul responsabil cu practica prescrierii medicamentelor în secțiile spitalului.

A existat un „regim instituționalizat” de prescriere și administrare a unor cantități „periculoase” de medicamente care nu sunt justificate clinic la spitalul Hampshire, se arată în raport.

Primul ministru Theresa May a descris evenimentele de la Gosport drept „profund îngrijorătoare” și a cerut scuze familiilor pentru timpul necesar în vederea obținerii răspunsurilor de la NHS.

Ministru Sănătății, Jeremy Hunt, le-a spus deputaților că poliția și Serviciul de urmărire a corupției (CPS) vor examina materialele din raport pentru a analiza pașii următori și „dacă vor trebui aduse acuzații penale”.

Bridget Reeves – a cărei bunică, Elsie Divine, în vârstă de 88 de ani, a murit la spital în 1999, a declarat: „Aceste acțiuni terifiante, rușinoase și de neiertat trebuie divulgate într-o instanță penală pentru ca un juriu să decidă și numai atunci ne vom gândi că ce dreagi se odihnesc”, relatează BBC.

Dr. Barton a fost găsită vinovată de abateri profesionale grave în 2010, dar nu a fost începută urmărirea penală împotriva sa și nu a fost eliminată din registrul medical, alegând să se pensioneze după constatări.

Până în prezent, singura persoană care s-a confruntat cu o acțiune disciplinară a fost dr. Barton, care a fost găsită vinovată de eșecuri în îngrijirea medicală pentru 12 pacienți la Spitalul Gosport, între 1996 și 1999.

Fostul episcop de Liverpool, James Jones, care a condus Grupul Independent Gosport, a declarat: „Documentele văzute de comisie arată că pentru o perioadă de 12 ani  dr. Barton a fost responsabilă de practica prescrierii de medicamente pentru bolnavii internați în secțiile spitalului.

Deși medicii consultanți nu au fost implicați direct în tratarea pacienților pe sectii, dosarele medicale arată că au fost constienți de modul în care medicamentele au fost prescrise și administrate, dar nu a intervenit pentru a opri practica.

Familiile celor care au murit la Spitalul Memorial Gosport s-au adunat la Catedrala din Portsmouth pentru a asculta concluziile anchetei.

Poliția a investigat anterior decesele a 92 de pacienți în timpul a trei anchete între 1998 și 2006, dar nu s-u finalizat cu urmăriri penale.

Un raport întocmit de Prof. Richard Baker în 2003 și publicat 10 ani mai târziu a găsit dovezi ale unei „utilizări aproape de rutină a opiaceelor”.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…