Acasă Extern Armata turcă a ucis 36 de persoane în Afrin

Armata turcă a ucis 36 de persoane în Afrin

Turcia a lansat atacuri aeriene asupra regiunii Afrin din Siria ucigând cel puțin 36 de persoane, a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Deși rezoluția Consiliului de Securitate al ONU privind un armistițiu de 30 de zile în Siria este în funcțiune,  Turcia și-a intensificat atacurile în ultimele zile.

Forțele guvernamentale pro-siriene au intrat în Afrin săptămâna trecută pentru a sprijini miliția kurdă YPG care este obiectivul declarat al operațiunii lansate de Turcia alături de luptătorii rebeli din Siria.

Observatorul a declarat că loviturile aeriene ale armatei turce care au lovit o tabără în Kafr Jina au marcat a treia serie de bombardamente în ultimele 48 de ore.

Forțele democrate siriene (SDF) – o alianță militară condusă de YPG, au declarat că atacurile aeriene ale armatei turce au vizat pozițiile deținute de forțele populare ale armatei siriene de la ora 17:00 până a doua zi la ora 10:00.

Prim-ministrul turc Binali Yildirim a declarat că forțele țării sale au capturat orașul Rajo de la militanți. Observatorul a declarat că armata turcă controlează aproximativ 70% din oraș, care este situat la aproximativ 25 km  nord-vest de orașul Afrin.

Turcia consideră YPG o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat grup terorist.

YPG este un aliat important pentru Statele Unite în lupta împotriva ISIS.

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…