Acasă Economie Atac cibernetic la Deloitte

Atac cibernetic la Deloitte

Gigantul de audit financiar Deloitte a fost supusă unui atac cibernetic care a compromis datele confidențiale, inclusiv e-mailuri private ale unora dintre clienții săi, a confirmat compania.

Sistemul său a fost accesat prin intermediul unei platforme de e-mail și „foarte puțini” clienți au fost afectați, a declarat Deloitte. Compania nu a spus exact câte persoane au fost afectate sau cât de multe informații au fost compromise.

Atacul a fost descoperit în luna martie, dar s-ar fi putut întâmpla cu câteva luni mai devreme. Deloitte a confirmat, ieri, că a contactat clienții ale căror date au fost accesate.

Deloitte desfășoară activități de audit și consultanță financiară pentru clienți din întreaga lume. Pentru anul bugetar încheiat la 31 mai, acesta a raportat venituri de 38,8 miliarde de dolari.

Adresele de e-mail private reprezintă date valoroase pentru hackeri. Cei afectați de hacking se așteaptă ca adresa lor de e-mail să fie făcute publice. În general activitățile de hacking vizează atât datele confidențiale trimise pe e-mail cât și adresele defalcate, respectiv adresele secundare spre care sunt trimise mesajele. Ceea ce însemnă că phishingul poate deveni mult mai sofisticat.

Phishingul este o încercare a infractorilor de a obține informații valoroase folosind mesaje care pretind că sunt trimise prin e-mail de la o sursă oficială pentru a obține datele de conectare online la conturile bancare.

Acestea au șanse mari de reușită dacă sunt trimise la o adresă care primește periodic corespondență de la organizația reală.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…