Acasă Extern SUA va înființa un centru cibernetic anti-hackeri

SUA va înființa un centru cibernetic anti-hackeri

Secretarul american pentru Siguranţa Naţională, Kirstjen Nielsen, a declarat marţi că va înfiinţa un centru de gestionare a riscurilor cibernetice pentru a proteja ţara de hackeri.

De asemenea, vicepreşedintele american Mike Pence a promis marţi că va proteja alegerile generale din Statele Unite de ingerinţele străine, la câteva ore după ce reprezentanţii Facebook au anunţat că au identificat mai multe eforturi de a influenţa alegerile din noiembrie din SUA, relatează Reuters.

„Orice încercare de a interfera cu alegerile noastre este un afront la democraţie şi nu va fi permis”, a declarat Mike Pence.

„Statele Unite nu vor tolera nicio ingerinţă străină în alegerile electorale, din partea niciunui stat”, a adăugat acesta.

Pence nu a menţionat dezvăluirile făcute de Facebook, dar a declarat că preşedintele american Donald Trump a acceptat concluzia agenţiilor de informaţii din SUA în ceea ce priveşte amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

Donald Trump a făcut declaraţii contradictorii pe această temă. În urma summitului cu omologul său rus Vladimir Putin, Trump a declarat că nu e sigur că Rusia a interferat cu alegerile din 2016.

Procurorul special american Robert Mueller încearcă să demonstreze că oficialii din campania lui Trump au lucrat cu autorităţile de la Moscova pentru a influenţa rezultatul alegerilor din 2016. Atât Rusia, cât şi Donald Trump au negat orice implicare.

Reţeaua de socializare online Facebook a eliminat peste 30 de conturi implicate în activităţi coordonate pentru influenţarea opiniei publice din Statele Unite, într-o acţiune care vizează un grup cibernetic rus.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…