Acasă Economie Apple și Amazon vor fi înființate în Arabia Saudită

Apple și Amazon vor fi înființate în Arabia Saudită

Apple și Amazon au discutat cu Riadul despre investiții în Arabia Saudită.  Printului moștenitor, Mohammed bin Salman face eforturi pentru a moderniza regatul saudit, unul ditere cele mai conservatoare locuri din societatea musulmană, a relatat Reuters, citând surse.

Apple a purtat discuții cu SAGIA, autoritatea străină de investiții a Arabiei Saudite.

Atât Apple cât și Amazon vând, deja, produse în Arabia Saudită prin intermediul unor intermediari, dar ele și alți giganți tehnici mondiali nu au stabilit încă o prezență directă.

Discuțiile Amazon sunt conduse de divizia de cloud computing Amazon Web Services (AWS), care ar urma să introducă o concurență puternică pe o piață dominată în prezent de furnizori locali mai mici, cum sunt STC și Mobily.

Riadul a relaxat, în ultimii doi ani,  impedimentele de reglementare, inclusiv limitele privind proprietatea străină, care au ținut departe investitorii de mult timp. Prințul saudit dorește investiții alternative și diversificarea economiei ca urmare a scăderii prețului.

În prezent, întreaga economie a Arabiei Saudite este dependentă de petrol.

Arabia Saudită este oferă pentru  Apple și Amazon o piață tânără și relativ fluentă, care se bucură deja de unele dintre cele mai mari utilizări ale internetului și smartphone-urilor din lume.

Aproximativ 70% din populația saudită este sub 30 de ani și adesea dependentă de social media.

Un contract de licențiere pentru magazinele Apple cu SAGIA este așteptat până în februarie, cu un magazin inițial de vânzare cu amănuntul vizat pentru 2019, a  relatat sursa citată.

Discuțiile cu Amazon se află în stadiu incipient și nu a fost stabilită nicio dată specifică pentru planurile de investiții.

 

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…