Acasă Tehnologie John McAfee a fost atacat de hackeri

John McAfee a fost atacat de hackeri

Guru cibernetic, John McAfee, a declarat că, contul său Twitter a fost atacat de hackeri pentru că a l-a folosit pentru a promova cripto-valutele mai puțin cunoscute.

Pionierul în domeniul securității cibernetice a respins sugestiile potrivit cărora presupusul incident a subminat propriile acreditări, spunând: „Nu am control asupra securității Twitter”.

De asemenea, el crede că telefonul său mobil a fost probabil compromis.

Twitter a refuzat să comenteze, dar a indicat ghidul de sfaturi de securitate.

Rețeaua socială oferă autentificare în doi pași pe care o persoană trebuie să-i urmeze: introducerea un cod trimis pe un telefon mobil și o parolă necesară pentru a accesa un cont, în acest mod sunt evitate astfel de incidente.

McAfee a declarat că a activat opțiunea, adăugând că a crezut că hackerul a interceptat codul de autentificare.

„Primul indiciu că un hacker m-a atacat a fost codul trimis pe telefonul mobil, când am văzut imaginea atașată”, a spus el.

McAfee a arătat captura de pe ecranul smartphone, care sugerează, spune el, că apelurile și textele sale au fost deturnate de un hacker. „Știam că telefonul meu a fost compromis”, a pus McAfee.

„Nu am putut merge la transportatorul meu (AT & T) pentru a rezolva problema”. „Tot ce a făcut hackerul a compromis contului meu Twitter. Ar fi putut fi mai rău”, a afirmat acesta.

McAfee a adăugat că, de atunci, a eliminat autentificarea în doi pași din toate conturile sale ca măsură de precauție.

McAfee lucrează în prezent la planurile de a vinde smartphone-ul cel mai „hack-proof” din lume.

Telefonul de confidențialitate al lui John McAfee promite să „blocheze comunicațiile”

Un comunicat de presă emis la începutul acestei luni a anunțat că va fi lansat în februarie.

Dl McAfee a devenit foarte cunoscut în anii 1980, când a înființat o companie care a lansat primul software antivirus comercial – McAfee VirusScan – și a ajutat la declanșarea unei industrii de milioane de dolari.

Deși acea afacere a fost vândută la Intel, el continuă să dezvolte propriile produse de securitate cibernetică.

Antreprenorul născut în Scoția conduce, de asemenea, operațiunea Bitcoin MGT Capital Investments, care rezolvă probleme matematice complicate pentru a verifica tranzacțiile în moneda virtuală.

În ultima vreme, el a ajuns să fie văzut de unii ca fiind un guru al cripto-valutei.

La începutul acestei luni, dl McAfee a început să publice o recomandare zilnică despre monedele virtuale mai obscure pe care le recomandă celorlalți pentru investiție.

Aceste „monede ale zilei” aleg adesea o creștere a valorii activelor selectate.

Marți, McAfee a declarat că va reduce recomandările sale la o dată pe săptămână; următoarea recomandare va fi pe 1 ianuarie. El are 530.000 de adepți.

McAfee este adesea perceput a fi atât o figură colorată.

În urma raportului privind atacul de pe contul său de Twitter, unii experți în securitate au profitat de ocazia de a se distra la el.

 

5/5 - (25 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…