Acasă Diverse Locuinţa şefei guvernului din Myanmar atacată cu Molotov

Locuinţa şefei guvernului din Myanmar atacată cu Molotov

Locuinţa lui Aung San Suu Kyi, şefa de facto a guvernului din Myanmar şi laureată a premiului Nobel pentru Pace,  a fost atacată cu un cocktail Molotov, marți dimineața, cauzând pagube minore, a anunţat poliţia din oraşul Rangoon, potrivit postului tv France 24.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 6.30 (ora României, 2.00), când un individ de aproximativ 40 de ani a aruncat dispozitivul, a anunţat poliţia, care a precizat că suspectul este căutat de autorităţi.

Cea mai importantă personalitate a opoziţiei faţă de dictatura militară din Myanmar, Suu Kyi a petrecut 15 ani în arest la domiciliu, fiind eliberată în anul 2010. Formaţiunea fondată de ea a câştigat alegerile din anul 2015.

Aung San Suu Kyi reprezintă un simbol al luptei pentru democraţie, fiind laureată a premiului Nobel pentru Pace în anul 1991, dar a atras recent critici la nivel internaţional ca urmare a inactivităţii sale cu privire la persecutarea minorităţii rohingya din Myanmar.

Tratamentul aplicat de autoritățile din Myanmar acestei populaţii a fost catalogat de SUA și Organizația Națiunilor Unite drept „epurare etnică”.

5/5 - (10 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …