Acasă Intern Curtea de Apel Bucureşti a ANULAT construcţia unui complex de locuinţe pe spațiul verde din Kiseleff

Curtea de Apel Bucureşti a ANULAT construcţia unui complex de locuinţe pe spațiul verde din Kiseleff

Deputatul Nicuşor Dan susţine că a reuşit să anuleze în instanţă, prin „Salvaţi Bucureştiul”, construirea unui complex de locuinţe pe Şoseaua Kiseleff. Decizia aparţine Curţii de Apel Bucureşti, care a motivat recent că terenul în litigiu este încadrat, parţial, la spaţiu verde.

„Mafia imobiliară a pierdut lupta în justiţie cu Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, care a reuşit astfel să păstreze un spaţiu verde important pentru bucureşteni, într-o zonă de mare interes imobiliar. Printr-o decizie motivată recent, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a anulat definitiv un Plan Urbanistic Detaliat (PUD) care prevedea construirea unui complex de locuinţe pe un teren de 1,1 hectare, amplasat în Şoseaua Kiseleff 45, zonă cunoscută ca “grădinile Versailles ale Bucureştiului”, transmite Nicuşor Dan, printr-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, PUD-ul pentru care CAB solicită anularea a fost emis prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti 243/2014. Acţiunea în instanţă a fost înaintată de Primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman, iar Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a intervenit în proces de partea Primarului Sectorului 1.

Decizia CAB a fost luată în august 2018 şi este definitivă, însă motivarea a fost primită recent de Nicuşor Dan.

„Instanţa a constatat trei motive de nelegalitate: construirea nelegală pe un spaţiu verde, aviz nelegal emis de Direcţia pentru Cultură Bucureşti şi alipirea nelegală a parcelelor”, mai transmite Nicuşor Dan.

Astfel, prin decizia CAB, se solicită anularea deciziei HCGMB prin care a fost aprobat PUD-ul pentru construcţia din Kiseleff: „Admite în parte acţiunea. Anulează HCGMB nr. 243/2014 prin care a fost aprobat PUD pentru imobilul din Bucureşti, Şos. Pavel Dimitrievici Kiseleff, nr. 45-45A, Sectorul 1. Definitivă”, se arată în decizia Instanţei.

În motivarea primită de Niculor Dan se arată că parcela pe care urma să fie construit complexul de locuinţe este încadrată, parţial, la spaţiu verde.

„Deliberând asupra recursului şi a cererii de intervenţie accesorie, prin prisma criticilor formulate, a susţinerii părţilor, precum şi a dispoziţiilor legale aplicabile, Curtea constată că atât recursul, cât şi cererea de intervenţie sunt fondate, urmând a fi admise în limita şi pentru următoarele considerente: Astfel, Curtea reţine că obiectivul prezentei cauze îl constituie solicitarea de anulare a HGCMB nr. 243/04.09.2014 (…) parcela studiată este inclusă în Zona protejată nr. 72 (…) Conform planului de reglementare aferent PUZ Zone Construite Protejate, terenul este marcat ca făcând parte parţial dintr-un spaţiu verde amenajat, reprezentare care corespunde doar parţial situaţiei actuale”, se arată în motivarea Curţii.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…