Acasă Extern Patriarhul Ierusalimului atacat de palestinieni

Patriarhul Ierusalimului atacat de palestinieni

Patriarhului grec din Ierusalim , aflat în vizită în Cisiordania, a fost atacat cu pietre și sticle cu apă de palestinienii creștini care au strigat ”trădător, trădător”.

Sute de palestinieni au blocat convoiul Patriarhului grec Theophilos al III-lea în timp ce se îndrepta spre o biserică din Betleem pentru a participa la o masă ortodoxă de Crăciun.

Poliția palestiniană a intervenit pentru a proteja trei mașini din convoi, excluzând vehiculul patriarhului, căror le-au fost sparte gemurile în timpul protestului.

Motivul discordiei pare a fi un teritoriu întins din Cisoradania care se află în proprietatea Bisericii Ortodoxe din Grecia, acum închiriată pe termen lung palestinienilor.

Recent, autoritățile Patriarhiei grecești au generat controverse în urma anunțului că vor vinde terenul investitorilor privați pentru a-și achita datoriile.

Mass-media israeliană a relatat că tranzacția include proprietăți în Ierusalim ocupat de palestinieni, proprietăți  în orașele portuare Caesarea și Jaffa. Mass-media locală a nominalizat investitori evrei și israelieni drept potențiali cumpărători, a relatat Gulfnews. Palestinienii se opun cu fermitate Patriarhiei grecești din Ierusalim de a vinde terenuri israeliților, tranzacție pe care o consideră trădare.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …