Acasă Economie Youbit s-a închis după al doilea atac cibernetic

Youbit s-a închis după al doilea atac cibernetic

Valoarea Bitcoin a atins un maxim de peste 20 de dolari, provocând atacuri ale hackerilor.

Un schimb de cripto-valută din Coreea de Sud s-a închis după ce a fost atacat de hackeri de două ori în mai puțin de opt luni.

Cripto-moneda Youbit, care permite cumpărarea și vânzarea de biți și alte monede virtuale, a declarat faliment după ce a pierdut 17% din activele sale în atacurile cibernetice.

Nu a fost dezvăluit cât de mari erau activele cripto-monedei în momentul atacului.

În luna aprilie, Youbit, numit anterior Yapizon, a pierdut 4.000 de cyberbits, în valoare de 90 de milioane de dolari.

Agenția de Internet și Securitate (Kisa) din Coreea de Sud, care investighează criminalitatea cyber, a declarat că a început o anchetă privind modul în care hackerii au avut acces la sistemele de bază ale bursei.

Kisa a acuzat spionii cibernetici care lucrează pentru Coreea de Nord pentru atacul anterior asupra Youbit. Mai recente, pentru atacurile împotriva cripto-monedelor Bithumb și Coinis, au fost acuzat regimul nord-coreean.

Nu a fost dezvăluită nicio informație despre cine ar fi putut fi în spatele ultimului atac Youbit.

Într-o declarație, reprezentantul Youbit a spus că clienții vor primi aproximativ 75% din valoarea cripto-valutei pe care au depus-o la bursă.

Acesta a adăugat că hackerii nu au reușit să fure toți banii numerici pe care îi deținea pentru că mare parte a acestora a fost depusă într-un „portofel rece” – un magazin securizat folosit pentru a ține bunurile care nu erau tranzacționate.

Youbit a fost cripto-moneda folosită pentru schimburile mai mici din Coreea de Sud. Majoritatea tranzacțiilor Bitcoin din țară se efectuează pe bursa Bithumb, care are o cotă de piață de 70%.

Din ce în ce mai mulți infractori cibernetici au încercat să acapareze cripto-monede odatăcu boom-ul monedelor virtuale, cum este Bitcoin. Mulți au creat programe malware pentru a utiliza computerele victimelor. Alții au atacat pur și simplu bursele șii firmele care oferă servicii de cripto-cash pentru a obține un număr mare de Bitcoins.

La începutul acestei luni, hackerii au reușit să extragă peste 80 de milioane de dolari de la NiceHash, o firmă din Slovenia.

 

5/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …