Acasă Intern Ambasadorul Israelului consideră „închis” cazul referitor la declaraţia ministrului Daea

Ambasadorul Israelului consideră „închis” cazul referitor la declaraţia ministrului Daea

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Tamar Samash, consideră „închis” cazul referitor la declaraţia ministrului Agriculturii, Petre Daea, care a făcut o asociere între sacrificarea porcilor bolnavi de pestă porcină şi uciderea evreilor în lagărul de la Auschwitz.

Aflată la Iaşi pentru a lua parte la seminarul „Israel, mai mult decât inovaţie în irigaţii”, reprezentanta statului Israelul a apreciat că exprimarea ministrului Agriculturii a fost una „nefericită”.

„Cred că utilizarea terminologiei legate de Holocaust, în general, şi de Auschwitz, în particular, este dezastruoasă, pentru că minimalizează atrocităţile Holocaustului. Pot înţelege această scăpare a ministrului, care a încercat să exprime ceva oribil despre ce se întâmpla, dar nu trebuia să folosească această metaforă. Ne-a rugat să înţelegem, iar cazul este închis”, a declarat Tamar Samash.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat pe 24 iulie la un post de televiziune, explicând măsurile care se iau pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la Carniprod Tulcea, unde trebuieau sacrificate 45.000 de animale: „Singura metodă este sacrificarea. Porcii toţi se incinerează (…), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz”.

Ambasada Statului Israel a transmis ulterior, printr-un comunicat de presă, că îşi exprimă „consternarea” şi „dezamăgirea” faţă de afirmaţiile ministrului Agriculturii, „care a comparat sacrificarea porcilor bolnavi cu uciderea evreilor nevinovaţi în lagărul de la Auschwitz”.

„Sperăm, totuşi, că o astfel de asociere a fost făcută de ministrul Daea din pricina lipsei de informare aprofundată asupra a ceea ce înseamnă Holocaustul şi Auschwitz, fără intenţia de a dezonora memoria milioanelor de victime. Holocaustul, o tragedie condamnată de România, care s-a soldat cu moartea a şase milioane de evrei, nu trebuie niciodată uitat, trivializat sau minimalizat”, se arată în comunicatul reprezentanţei diplomatice.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…