Acasă Economie Brexit nu are concept

Brexit nu are concept

Industria germană a văzut „cu îngrijorare” progresul negocierilor privind Brexit, a declarat Joachim Lang, șeful Federației Industriilor Germane (BDI).

Marea Britanie este cea de-a treia destinație de export din Germania și al cincilea cel mai important partener comercial. Este, de asemenea, cea mai mare piață de export a industriei auto din Germania. Producătorii și furnizorii de automobile din Germania angajează în jur de 9000 de persoane în Marea Britanie în 95 de locații amplasate în diferite zone.

” Pentru Brexit nu există un concept clar în Marea Britanie, în pofida faptului că vorbește mult „, a adăugat el.

Greutatea Brexit implică faptul că Regatul Unit nu reușește să ajungă la o înțelegere comercială cu UE, iar unele grupuri de afaceri din Marea Britanie vor fi foarte dăunătoare pentru economie.

BDI a declarat că a înființat o echipă de lucru operativă pentru pregătirea planurilor privind ieșirea Regatului Unit din UE în martie 2019.

Potrivit agenției de presă Reuters, grupul operativ include firme importante, printre care Airbus, Siemens și Deutsche Bank.

Conferința desfășurată la Manchester, de săptămâna aceasta, a arătat că Partidul Conservator din Marea Britanie este profund divizat în privința Brexit.” Companiile germane prezente în Marea Britanie și Irlanda de Nord trebuie să facă provizioane pentru cazul în care ieșirea va fi foarte dură”, a adăugat Lang.

Există șansa ca Marea Britanie să să părăsescă negocierile și să invoce regulile Organizației Mondiale a Comerțului. Până acum Uniunea Europeană a acționat pentru a obstrucționa intenționat procesul Brexit. UE-27 va suferi cel mai mult în timp ce Marea Britanie va prospera în conformitate cu normele OMC.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…