Acasă Extern Bruxelles: Magistrații protestează împotriva subfinanțării

Bruxelles: Magistrații protestează împotriva subfinanțării

Aproximativ 1500 de persoane, potrivit estimărilor poliţiei, au protestat marţi la Bruxelles împotriva insuficienţei mijloacelor umane şi materiale, care subminează eficienţa actului de justiţie, relatează AFP.

Manifestaţia iniţiată de Asociaţia Sindicală a Magistraţilor (ASM) face un apel către clasa politică.

Purtând togi negre, magistraţii şi avocaţii au format în faţa Palatului de Justiţie cuvintele „Help Justice!”.

„Acest serviciu public este ineficient, deşi justiţia este un actor instituţional care are rolul de a reechilibra democraţia şi de a se opune celorlalte puteri într-un moment sau altul”, a declarat Manuela Cadelli, preşedinta ASM, agenţiei France Presse.

„Dacă justiţia este prea lentă, până la urmă cel care plăteşte este justiţiabilul”, a arătat avocatul Jean-Pierre Buyle, liderul barourilor francofone şi germanofone din Belgia. El a arătat înspre Palatul de Justiţie şi a susţinut că „dacă la Bruxelles cade un tavan, se închide uşa şi se încuie încăperea, (…) nu se repară”.

Protestatarii au acuzat şi economiile realizate la dotarea cu echipamente informatice.

Cadelli a subliniat că sistemele informatice ale poliţiei nu sunt întotdeauna compatibile cu ale justiţiei. La transferul dosarelor, poliţiştii trebuie să imprime documentele, iar la Palatul de Justiţie nu există personal care să le scaneze.

AFP reaminteşte că în 2015, la un protest similar, tot la Bruxelles, au participat circa 3000 de persoane.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…