Acasă Extern China: Grupul Vișegrad este „forța dinamică” a UE

China: Grupul Vișegrad este „forța dinamică” a UE

China consideră Grupul Vișegrad din Uniunea Europeană forța cea mai dinamică a blocului comunitar, a declarat ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, apreciind în același timp legăturile strânse cu Europa de Vest.

Grupul Vișegrad, format din Slovacia, Ungaria, Republica Cehă și Polonia, a fost în contradicție cu Bruxellesul în ceea ce privește chestiunile legate de imigrație și drepturile fundamentale, premierul slovac spunând în ianuarie că nu ar trebui să fie tratate ca „oile negre” ale UE.

China are legături strânse cu statele din Europa Centrală și de Est, inclusiv summituri anuale, ceea ce  a îngrijorat capitalele Europei de Vest că Beijingul încearcă să divizeze continentul.

La începutul acestei luni, Reuters a relatat că, China intenționează să anuleze summiturile anuale,  deși China declară că discuțiile pregătitoare pentru summitul din acest an din Bulgaria continuă.

După întâlnirea de joi cu miniștri de externe din cele patru state ale Grupului Vișegrad la Beijing,  consilierul chinez de stat, Wang Yi, a declarat că, China apreciază eforturile acestora de a realiza o cooperare profitabilă și dezvoltarea comună cu China și susține participarea lor la inițiativa Belt and Road.

„Țările din Grupul Vișegrad sunt reprezentante ai țărilor europene emergente și forța cea mai dinamică din cadrul UE”, a declarat Wang, potrivit unei declarații din partea ministerului de Externe al Chinei, emise vineri.

China consideră că țările din Grupul Vișegrad pot induce un nou impuls în procesul de integrare în Europa, a adăugat Wang.

China este pregătită să colaboreze cu țările din Europa Centrală și de Est pentru a menține și dezvolta cooperarea „16 + 1”, a spus el, referindu-se la mecanismul de cooperare al Chinei cu aceste țări.

Ministrul Wang Yi a citat cei patru miniștri de externe ai Grupului Vișegrad care au afirmat în timpul vizitei că sunt pregătiți să intensifice schimburile cu China și să aprofundeze cooperarea reciproc avantajoasă în cadrul inițiativei Belt and Road, referindu-se la planul președintelui chinez  Xi Jinping de a construi un nou Drum al Mătăsii.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…