Acasă Intern CSM scut pentru INFRACTORI, apără ABUZURILE  statului

CSM scut pentru INFRACTORI, apără ABUZURILE  statului

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, luni, respingerea solicitării de arestarea a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror Mircea Negulescu au fost, vineri, audiaţi la Secţia de anchetă a magistraţilor din cadrul Parchetului General, după ce, joi, alţi procurori din cadrul filialei au fost de asemenea audiaţi.

În cursul zilei de vineri, aceştia, alături de alţi procurori de la DNA Ploieşti, au fost informaţi că sunt cercetaţi şi pentru constituire de grup infracţional organizat.

Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş, relatează Mediafax.

Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

Procurorul şef adjunct DNA Călin Nistor, care asigură interimar conducerea Direcţiei, a trimis, joi, Secţiei de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcţia de procuror DNA Ploieşti pentru Lucian Onea şi cereri de încetare a activităţii pentru încă trei procurori de la aceeaşi structură, respectiv Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu şi Răileanu Elena Cerasela.

Modul în care CSM apără abuzurile statului ne determină să ne pune întrebarea retorică: Este România un stat de drept?

Din punct de vedere FORMAL România are instituții democratice la fel ca toate statele democratice din Occident. Problema este că toate aceste instituții există pentru a proteja cetățenii și sunt plătite din banii cetățenilor, dar nu te simți protejat.

Din punctul nostru de vedere, cei doi procurori Onea și Negulescu, plătiți de  statul român să apere drepturile cetățenilor, au abuzat de funcțiile lor – de câteva luni rulează pe toate posturile de știri din România abuzurile la care s-au dedat, și trebuie să răspundă, cu atât mai mult cu cât erau procurori DNA, adică procurori cu o mare responsabilitate.

Protocoalele SRI – DNA. Cine răspunde pentru ele?

Decizia CSAT privind Protocoalele SRI – DNA, încă, nu s-a desecretizat. De ce oare? Acele protocoale CONFISCĂ aproape tot ce s-a câștigat cu sânge în Revoluția din 1989. Traian Băsescu era Președintele României (deci garantul Constituției) la data când au fost semnate aceste protocoale. Traian Băsescu trebuie să răspundă în fața legii. În Constituție scrie că ”nimeni nu este mai presus de lege”.

Elitele intelectuale și poporul român au dorit să devenim stat membru al Uniunii Europene și să facem parte din NATO inclusiv pentru a fi protejați de tot felul de abuzuri ale statului asupra cetățeanului.

Ce se întâmplă în ultimii ani în România, toată mascarada cu justiția – DNA, ÎCCJ, cu toate abuzurile pe care le-au făcut aceste instituții ne-au adus aminte de anii petrecuți în România înainte de  1990.

Metodele folosite acum sunt mai machiavelice decât cele ale comuniștilor și securiștilor. Atunci exista ”o linie roșie” impusă de ideologia comunistă ( să nu vorbești de rău conducătorul/țara, partidul, să nu vorbești cu străinii și să nu fugi din țară), dacă voiai să ”treci linia roșie” știai la ce să te aștepți.

Acum, totul e ”pe persoană fizică”, trebuie să fi atent să nu deranjezi ”pe oricine” că te trezești cu dosar penal. Și, cu un denunțător care este în același timp și martor poți fi condamna la 4 ani de închisoare cu executare, la fel ca fostul ministru al Economiei, Constantin Niță.

CINE MAI APĂRĂ CETĂȚEANUL ROMÂN DE  ABUZURILE STATULUI DE DREPT?

Este o întrebare la care vă propunem să reflectați, să vă dați singur un răspuns.

Dacă vi s-ar întâmpla o nedreptate, în care instituție din România ați avea încredere? La care instituție din România ați apela pentru a vă proteja de abuzul statului?

5/5 - (30 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…