Acasă Intern Dăncilă convocată la Cotroceni în contextul zvonurilor privind OUG pentru graţiere şi amnistie

Dăncilă convocată la Cotroceni în contextul zvonurilor privind OUG pentru graţiere şi amnistie

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o, miercuri dimineaţa, la Palatul Cotroceni, pe primul ministru Viorica Dăncilă, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Convocarea vine în contextul zvonurilor din spaţiul public cu privire la posibila adoptare de către Executiv a ordonanței de urgență pentru graţiere şi amnistie.

Guvernul are programată marţi o întrunire, de la ora 14.00. Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern nu figurează OUG privind grațierea și amnistia.

Executivul ar putea fi convocat, joi, într-o nouă şedinţă la Palatul Victoria, au declarat surse politice. Aceasta este ultima săptămână în care Cabinetul Dăncilă ar putea emite ordonanţe de urgenţă, joi fiind ultima zi a sesiunii extraordinare, nemaifiind necesară convocarea Parlamentului pentru o adoptare ulterioară.

Liderii coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au negat informaţiile potrivit cărora Executivul ar avea intenţia adoptării unei astfel de ordonanţe de urgenţă.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că nu a discutat cu Liviu Dragnea, în cadrul întâlnirii de la Parlament, despre ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea, despre care unii spun că ar urma să fie dată pentru liderul PSD, dar că ”din cauza lui Dragnea” nu trebuie lăsaţi să sufere oameni nevinovaţi. Preşedintele Senatului a adăugat că o astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu.

„Nu s-a discutat subiectul (unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea – n.r.). Cred că a fost aruncat în presă pe anumite canale, nu e prima oară când se întâmplă şi atunci văd că foarte mulţi muşcă la subiect şi subiectul se umflă. Am fost şi astăzi întrebat dar nu am făcut declaraţii publice pentru că eram îmbrăcat nepotrivit. E un subiect care îi pasionează pe foarte mulţi. Să nu credeţi cumva că vreau să închid subiectul. Nu vreau să credeţi că mi-e teamă sau mă jenez să discut acest subiect. Primul lucru pe care vreau să îl remarc este cel că această idee a unei amnistii şi a unei graţierii nu ar fi de neconceput. S-a mai făcut în România, ultima dată cu foarte mulţi ani în urmă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la TVR.

Amnistia și grațierea se impun în contextul Protocoalelor secrete încheiate între SRI și instituții ale puterii judecătorești, în urma cărora putem presupune ca au fost condamnați foarte mulți oameni nevinovați – zeci de achitări au fost date de instanțe după ce au fost desecretizate o parte din Protocoale (n.r.).

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…