Acasă Intern Dizidenții din ALDE vor forma un nou partid

Dizidenții din ALDE vor forma un nou partid

Dizidenții din ALDE au hotărât să înființeze un nou partid, pentru susținerea și consolidarea Cabinetului Dăncilă până la alegerile parlamentare din 2020, susțin surse politice. Forma de colaborare va fi o alianță electorală în cadrul căreia noul partid va avea un număr important de locuri pe listele PSD, la alegerile de anul viitor.

Potrivit surselor Cadran Politic, noul partid ar urma să se aibă o orientarea social liberală, iar PSD ar fi dispus să ofere 15% din locurile pe liste noului partid, dacă reușește să se mențină la guvernare până la alegerile din 2020. Structura noului partid ar urma să înceapă să funcționeze imediat după moțiunea de cenzură din 30 septembrie.

Printre politicienii care vor înființa viitorul partid se numără parlamentarii Ion Cupa (fost ALDE Dolj), Marian Cucșa (vicepreșdinte ALDE), Ștefan Băișanu și Mihai Niță, ambii plecați recent din ALDE. Alte nume importante care ar urma să facă parte din această construcție sunt Liliana Mică (exclusă din ALDE) și Daniel Zamfir. Parlamentarii plecați deja din ALDE, între care se remarcă Theodor Meleșcanu, președintele Senatului și Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului, li se vor alătura.  Alți zece parlamentari, adică șase deputați și patru senatori sunt gata să li se alăture.

ALDE, partidul creat de Călin Popescu Tăriceanu  a intrat în disoluție și și-a pierdut grupul parlamentar după ce liderul acestuia a luat decizia de a intra într-o alianță cu Pro România și de a renunța la o candidatură proprie în favoarea susținerii lui Mircea Diaconu la prezidențiale.

PNL a anunțat că va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, la data de 30 septembrie. Surse politice afirmă că cel puțin 12 parlamentari care au semnat moțiunea, nu o vor susține la vot.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…