Acasă Extern Egiptul deschide granița cu Gaza, de Ramadan

Egiptul deschide granița cu Gaza, de Ramadan

Președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a ordonat joi ca punctul de frontieră Rafah cu Fâșia Gaza să fie deschis întreaga perioadă de Ramadan , care durează o lună de zile, relatează Reuters.

Granița cu teritoriul palestinian este închisă, dar se deschide la intervale regulate. Aceasta ar fi cea mai lungă perioadă din ultimii ani, în care punctul de frontieră este deschis.

În anunțul postat pe Twitter, președintele Sisi a declarat că deschiderea granieței va „atenua suferința fraților din Gaza”.

Trupele israeliene au ucis luni zeci de palestinieni care au protestat violent la granița cu Gaza, pentru a marca 70 de ani de la înființarea statului Israel, pe care palestinienii îl contestă.

Grupul islamist Hamas controlează Gaza, dar nu cele mai importante puncte de trecerea a frontierei, Rafah cu Egiptul și Erez cu Israel. Hamas a dat controlul asupra acestor puncte de trecere, la sfârșitul anului trecut, rivalului său, Autoritatea Palestiniană din Cisiordania, într-o înțelegere de reconciliere semnată la Cairo.

Egiptul a închis granița pentru perioade lungi de timp după atacurile asupra forțelor egiptene de securitate din Peninsula Sinai, care au crescut în 2013, în timp ce oficialii egipteni au învinuit militanții palestinieni din Gaza pentru unele atacuri.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…