Acasă Extern Israelul a distrus cel mai lung tunel de la granița cu Gaza

Israelul a distrus cel mai lung tunel de la granița cu Gaza

Armata israeliană a dezactivat un tunel săpat de militanții palestinieni care lega Israelul din Fâșia Gaza, a relatat BBC citând surse.

Ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, a declarat că acesta a fost cel mai lung și mai adânc tunel săpat de palestinieni descoperit de armata israeliană.

Un purtător de cuvânt al Ministerului israelian al Apărării a declarat că tunelul a fost săpat după  războiul din Gaza din 2014. Atunci au fost distruse peste 30 de tuneluri destinate atacurilor asupra Israelului.

Israelul folosește măsuri sofisticate pentru a descoperi tunelurile săpate de militanții palestinieni.

Tunelul era pregătit pentru următorul conflict între palestinienii din Fâșia Gaza și Israel.

Cine sunt militanții palestinieni?

Purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian al Apărării, colonelul Jonathan Conricus, a declarat că tunelul a fost săpat de militanții palestinieni Hamas și a început în zona Jabaliya din nordul Fâșiei Gaza. El a spus că a pătruns câțiva metri în Israel în direcția Nahal Oz, dar ieșirea nu era încă săpată.

Tunelul avea o lungime de „câțiva kilometri” în Fâșia Gaza și era conectat cu alte tuneluri din care s-a fi putut lansa atacuri, a spus el.

Israelul a dezactivat tunelul în acest weekend, potrivit Ministerului Apărării. „Am umplut tunelul cu materiale care îl fac inutil pentru o perioadă foarte lungă de timp”, a spus colonelul Conricus.

Acesta este a cincilea tunel din Fâșia Gaza carea a fost distrus de armata israeliană în ultimele luni, a spus colonelul Conricus.

Unele dintre tuneluri au fost construite de grupul militant palestinian Jihad Islamic și altele de Hamas, grupul islamist care controlează Fâșia Gaza.

Începând cu anul trecut, Israelul a folosit echipamente speciale pentru a detecta prezența tunelurilor și construiește bariere de înaltă tehnologie deasupra solului și sub pământ, de-a lungul graniței sale cu Fâșia Gaza, pentru a împiedica săparea unor noi tuneluri.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…