Acasă Extern Iranul acuză SUA şi Israelul pentru atentatul soldat cu zeci de morţi și promite ripostă dură

Iranul acuză SUA şi Israelul pentru atentatul soldat cu zeci de morţi și promite ripostă dură

Iranul a promis, sâmbătă seară, o ripostă dură după atentatul din oraşul Ahvaz, pe care îl atribuie grupurilor susţinute de Statele Unite şi de Israel.

„Reacţia Republice Islamice Iran la cea mai mică ameninţare va fi zdrobitoare. Cei care le oferă informaţii şi susţinere propagandistică acestor terorişti trebuie să răspundă pentru aceste lucruri”, a declarat preşedintele iranian, Hassan Rouhani.

Generalul iranian Abolfazl Shekarchi a declarat pentru agenţia IRNA că autorii atacului terorist „nu sunt membri ai organizaţiei Daesh” (Stat Islamic) „sau ai altor grupuri care luptă împotriva sistemului islamic iranian, ci au legături cu America şi cu serviciul israelian de informaţii Mossad”.

„Teroriştii s-au antrenat în două ţări din Golful Persic”, a precizat oficialul militar iranian.

Atentatul comis la parada militară, soldat cu cel puţin 29 de morţi şi zeci de răniţi, a fost revendicat atât de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, cât şi de gruparea insurgentă Rezistenţa Naţională Ahvaz.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a atribuit atacul „aliaților SUA” din Orientul Mijlociu, o referire la Arabia Saudită, la alte state din zona Golfului Persic şi la Israel.

„Această crimă este continuarea comploturilor ţărilor din regiune care sunt marionete ale Statelor Unite, obiectivul fiind afectarea securităţii în ţara noastră”, a acuzat Ali Khamenei.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…