Acasă Extern ONU deschide anchetă în Ghouta

ONU deschide anchetă în Ghouta

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a adoptat astăzi o rezoluţie prin care cere deschiderea unei anchete privind asedierea enclavei rebele Ghouta de Est de către armata siriană, care a făcut până acum sute de victime în rândul civililor, a informat AFP.

Proiectul de rezoluţia a fost propus de Marea Britanie a fost adoptat cu 29 de voturi pentru din cele 47 de state aflate în prezent în Consiliu, 4 împotrivă şi 14 abţineri.

Rezoluția solicită Comisiei internaţionale de anchetă privind Siria, mandatată de ONU, să deschidă urgent o investigaţie cuprinzătoare şi independentă privind evenimentele recente din această regiune.

Mandatul acestei comisii este reînnoit în fiecare an printr-un vot dat în luna martie în Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Vineri, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra’ad Al Hussein, a încurajat cele 47 de state membre în Consiliu să reînnoiască mandatul comisiei în cadrul acestei sesiuni.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat astăzi că forţele regimului sirian controlează în prezent o treime din Ghouta de Est, unde se desfășoară în prezent o ofensivă terestră pentru a cuceri ultimul bastion al rebelilor situat la intrarea în Damasc.

5/5 - (14 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…