Acasă Diverse Festival rock organizat de neonaziști de ziua lui Hitler

Festival rock organizat de neonaziști de ziua lui Hitler

Câteva sute de neonaziști s-au adunat în estul Germaniei pentru un festival de rock al extremei drepte care a început vineri, de ziua de naștere a lui Adolf Hitler, în timp ce mulți locuitori au luat o poziție împotriva lor prin participarea la un festival de pace.

Festivalul „Schild und Schwert” de extremă dreaptă se desfășoară în orașul Ostritz, de la frontiera cu Polonia, în perioada 20 aprilie – 21 aprilie. Hitler s-a născut în Austria pe 20 aprilie 1889.

Regiunea este de mult timp un focar al extremismului de dreapta, iar Alternativa anti-migrație pentru Germania a obținut aproape 30% din voturile din Ostritz în alegerile naționale de anul trecut.

Produse cu simbolurile extremei drepte, inclusiv tricourile cu sloganul „I (inima) HTLR”, erau la vânzare la eveniment, deasemenea și tancuri de jucărie.

Ofițerii de poliție au fost prezenți efectuând controale pe drumurile din apropierea festivalului și a gării. Ei au spus că au arestat un tânăr de 31 de ani care a făcut un salut ilegal „Heil Hitler”.

Germania are legi stricte privind discursul rasist și simbolurile legate de Hitler și de naziști, care au condus țara în perioada 1933 – 1945.

Pe lângă Festivalul de pace din centrul orașului Ostritz, care durează până duminică și despre care mass-media germană a relatat vineri că are peste 1.000 de participanți, poliția a declarat că va avea loc și un eveniment de ciclism, sâmbătă, pentru a protesta împotriva extremei-dreapte.

Michael Kretschmer, premierul landului estic al Saxoniei, unde se află Ostritz, a declarat că locuitorii și bisericile locale au organizat un Festivalul pentru pace, din proprie inițiativă.

El a adăugat: „Lupta împotriva extremismului este de succes atunci când vine din mijlocul societății, de la popor”.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…