Acasă Diverse Germania: Percheziții la neonaziști

Germania: Percheziții la neonaziști

Autoritățile germane au percheziționat locuințele a patru presupuși neonaziști pe care ei bănuiește că au încercat să obțină arme, muniții și explozivi cu care să atace adversarii politici, au declarat procurorii marți, informează Reuters.

Raidurile, care vizează un grup numit Vulturul Nordic, au avut loc marți dimineață în locații din nordul Germaniei.

Autoritățile au devenit din ce în ce mai preocupate de activitățile mișcărilor de extremă dreaptă, cum ar fi Reichsbuerger (Cetățenii Reichului), care nu recunosc Germania modernă ca stat legitim și insistă că fostul „Deutsche Reich” este încă în viață în ciuda înfrângerii Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

Serviciul german de informații interne estimează că Reichsbuerger are câteva mii de membri. Unul dintre aceștia a împușcat un ofițer de poliție în Bavaria, în luna octombrie.

Locuința din estul Germaniei al celui de-al cincilea individ, care nu era suspect, a fost de asemenea percheziționată. Momentul unui eventual atac planificat nu este deocamdată cunoscut. Încă nu au fost făcute arestări în cadrul anchetei, care se află în desfășurare.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…