Acasă Diverse Hackerii de la Coincheck încercă să mute banii

Hackerii de la Coincheck încercă să mute banii

Hackerii care au furat, săptămâna trecută, criptomonede în valoare de  530 de milioane de dolari de la Coincheck, Tokio, au încearcă să mute criptomonedele XEM furate, a declarat, marți,  pentru Reuters firma păgubită.

Fundația NEM, creatorii criptomonedei XEM, au urmărit criptomonedele furate într-un cont neidentificat, iar proprietarul contului a încercat să transfere banii în șase conturi unde le-ar putea, apoi, vinde, a spus Jeff McDonald.

Hackerii au retras aproximativ 58 de miliarde de yeni japonezi (533 de milioane de dolari) în criptomonede XEM de la compania de schimb valutar Coincheck  Inc. din Tokyo, la sfârșitul săptămânii trecute. Transferul criptomonedelor realizat prin hacking a pus sub semnul întrebării reglementările cu privire la securitatea și protecția tranzacțiilor cu criptomonede, o piață în plină expansiune.

Locația contului hackerilor nu este cunoscută.

„Hackerii încearcă să cheltuiască banii digitali prin mai multe schimburi. Suntem în contact cu aceste schimburi”, a declarat McDonald din Singapore pentru Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Fundației NEM, Alexandra Tinsman, a declarat că hackerul a început să trimită monedele „XEM” la conturi aleatorii în 100 de loturi XEM, în valoare de aproximativ 83 de dolari fiecare.

„Când oamenii vor să spele fonduri de acest tip, ei împrăștie banii în tranzacții mai mici, deoarece este mai puțin probabil să declanșeze mecanismul de supraveghere și de combatere a spălării banilor”, a declarat Tom Robinson, co-fondator al firmei Elliptic, o criptomonedă din Londra.

Robinson a spus că o astfel de acțiune de a schimba criptomonedele pentru a scăpa a devenit din ce în ce mai răspândită în rândul infractorilor cibernetici care încearcă să-și acopere urmele.

Monedele pe care hackerii le-au luat au constituit aproximativ 5% din oferta totală de criptomonede XEM, care se situază pe locul zece a celor mai puternice criptomonede din lume, potrivit site-ului comercial Coinmarketcap.

McDonald a spus că este puțin probabil ca hackerii să încerce să cheltuiască imediat criptomonedele furate, deoarece „piața pur și simplu nu poate absorbi atât de mult”.

Dacă hackerii au mutat cu succes monedele la un cont de schimb, probabil că ar încerca să le schimbe într-o altă criptomonedă înainte de a transfera monedele înapoi într-o monedă convențională, a spus el. Acest lucru ar face ca fondurile să fie dificil sau aproape imposibil de urmărit.

„Presupun că vor scăpa cu niște bani”, a spus McDonald.

Cripto-hopping

Sunt cunoscute cel puțin trei dovezi privind schimburile de criptomonede din 2011; multe dintre schimburile hacked sunt mai târziu închise. Mai mult de 980 000 bitcoins au fost furate și puțini au fost recuperați vreodată.

După furtul cibernetic, criptomoneda XEM se tranzacționa la aproximativ 0,83 dolari pe monedă, cu o valoare de piață totală de aproximativ 7,5 miliarde de dolari. Aceasta a fost cu aprovimativ 20% mai mică decât nivelul de tranzacționare de vineri, când hack-ul a fost anunțat, dar XEM este încă în creștere cu aproape 300% în ultimele două luni.

Agenția de servicii financiare din Japonia (FSA) a ordonat, luni, îmbunătățirea operațiunilor la Coincheck, care a suspendat, vineri, tranzacționarea în toate criptomonedele, cu excepția bitcoin.

 

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…