Acasă Intern În anul 2019 vor fi construite 380 de grădiniţe

În anul 2019 vor fi construite 380 de grădiniţe

Ecaterina Andronescu a anunţat, în răspunsul la o interpelare a senatorului USR Vlad Alexandrescu, că vor fi construite, până la finele anului, 380 grădiniţe cu program normal cu două, trei şi patru săli de grupă. Ministrul Educaţiei a spus că lucrările au fost finalizate pentru 185 dintre acestea.

Grădiniţele vor fi realizate prin Proiectul Reforma Educaţiei Timpurii în România (PRET), potrivit ministrului. Ecaterina Andronescu a specificat că din cele 185 de grădiniţe construite, 40 au fost realizate în anul 2017, iar opt anul trecut. De asemenea sunt în execuţie lucrări pentru 37 de grădiniţe.

„Referitor la construcţiile şcolare, precizăm că Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare, are în implementare Proiectul Reforma Educaţiei Timpurii în România (PRET), cofinanţat de Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), cu o valoare, conform Acordului de Împrumut cu BDCE. Obiectivele PRET vizează construirea (numai construcţii noi) de grădiniţe şi dotarea cu mobilier a acestora. Conform înţelegerii cu BCDE se vor finanţa 380 de grădiniţe cu program normal cu două, trei şi patru săli de grupă. Proiectul are ca finalizare 31 decembrie 2019. S-au finalizat lucrările la 185 grădiniţe (în 2017-40 de grădiniţe, iar în 2018 – opt grădiniţe), sunt în execuţie lucrări pentru alte 37 de grădiniţe”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a adăugat că „Acordul de Împrumut între Guvern şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCDE) are o valoare de 80.75 milioane euro”.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
  • Căsuţe pentru orfani construite de Mănăstirea Turnu

    Trei căsuţe care vor găzdui 18 copii orfani sunt ridicate, în această perioadă, la Mănăsti…
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…