Acasă Economie Investiții de miliarde între Marea Britanie și China

Investiții de miliarde între Marea Britanie și China

Ministrul britanic de Finanțe, Philip Hammond, a negociat cu China investiții de peste 1,3 miliarde de dolari.

Se așteaptă ca Marea Britanie și China să se pună de acord asupra comerțului și a investițiilor de peste un miliard de lire sterline în cadrul celui de-al nouălea Dialog Economic și Financiar dintre Marea Britanie și China, desfășurat în 16-17 decembrie, la Beijing,  potrivit Trezoreriei Regatului Unit.

Ministrul Hammond este programat să se întâlnească cu premierul chinez Li Keqiang, cu vicepremierul Ma Kai și cu alți lideri chinezi pentru a discuta despre ceea ce descrie Trezoreria Regatului Unit spune că este o „nouă etapă în Epoca de Aur a relațiile dintre Marea Britanie și China”.

Trezoreria britanică a confirmat vineri că cele două părți vor încerca pe parcursul dialogului să ajungă la un acord de peste 1 miliard de lire sterline (1,3 miliarde de dolari) în tranzacții comerciale și investiții.

Dialogul Marea Britanie – China implică o serie de evenimente pe o perioadă de două zile. Dialogurile anterioare au condus la afirmarea Londrei ca principal centru de tranzacționare RMB offshore, precum și la investiții chineze în sectorul nuclear al Regatului Unit.

Delegația britanică va încerca să stabilească, în China, oportunități pentru sectorul serviciilor financiare din Regatul Unit și va consolida legăturile comerciale cu cea de-a doua cea mai mare economie din lume, pe măsură ce Marea Britanie se pregătește să părăsească Uniunea Europeană.

Secretarul pentru Comerț Internațional, Liam Fox, a declarat că speră ca Marea Britanie” să construiască” pe fundamentul celor 16,8 miliarde de lire sterline obținute din bunurile și serviciile pe care britanicii le exportă, în prezent, în China.

Ministrul Hammond a spus: „Pe măsură ce trecem la o nouă etapă în cooperarea dintre cele două mari state, vom stabili o relație de comerț și investiții și mai profundă, ajutând companiile și întreprinzătorii britanici să profite de oportunitățile existente și să construim o economie sustenabilă pentru viitor. ”

Delegația britanică a fost formată din guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, și directorul executiv al Bursei de Valori din Londra, Nikhil Rathi, împreună cu reprezentanți din industria bancară, de investiții și de asigurări.

Se crede că, Nikhil Rathi va încerca să facă progrese în privința programului Londone-Shanghai Stock Connect. Linkul, care a fost propus pentru prima dată în 2015, ar permite investitorilor britanici să cumpere acțiuni chineze și viceversa.

Delegația a discutat despre noi modalități prin care Regatul Unit poate să se implice în cadrul inițiativei „Belt and Road”, care este un program internațional de infrastructură și dezvoltare înițiat de China.

Secretarul britanic pentru Afaceri Externe, Greg Clark, va organiza un dialog pe tema energiei cu Administrația Națională a Energiei din China.

„Voi continua cooperarea dintre Marea Britanie și China în domeniul tehnologiilor offshore, în care Marea Britanie conduce lumea și proiectele în domeniul energiei regenerabile, reafirmând în același timp angajamentul nostru comun de a colabora în domeniul cercetării privind energiile ecologice”, a afirmat Clark.

Delegația de afaceri din Marea Britanie a inclus reprezentanți ai companiilor Arup, Barclays PLC, BlackRock, City of London Corporation, China Business Council, Clifford Chance, Deloitte, HSBC Holdings, KPMG, Linklaters, Standard Chartered Bank, Standard Life Aberdeen, și Fundația Investprings & Prudence Eastpring.

 

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…