Acasă Economie Investiții în obligațiuni sociale

Investiții în obligațiuni sociale

Un grup de investitori din Marea Britanie finanțează un program pentru construirea de adăposturi pentru oamenii străzii.

Bridges Fund Management susține că va finanța spațiul de locuit pentru 200 de persoane fără adăpost din Manchester.

Investiția de 25 de milioane de lire sterline provine din Fondul de Impact Social al firmei, din fonduri strânse de la investitori, inclusiv fundații și indivizi bogați.

Scopul este de a ajuta oamenii fără adăpost de pe străzile orașului Manchester.

Obligațiile sociale funcționează astfel: investitorii pun banii într-un program destinat să ajute societatea sau mediul. Aceștia obțin profit numai dacă programul funcționează.

Succesul programului constă în faptul că persoanele fără adăpost trebuie să nu mai stea de pe străzi timp de doi ani.

„Aceste programe lucrează cu persoane foarte vulnerabile, deci sunt foarte greu de realizat și rezultatele sunt destul de imprevizibile”, a declarat Andrew Levitt, partener la Bridges.

Fenomenul este în creștere în Marea Britanie, iar Manchester este unul dintre cele mai afectate orașe.

Aproximativ 200 de persoane sunt considerate oameni ai străzii în Manchester, potrivit statisticilor oficiale. Organizațiile de caritate care lucrează cu persoanele fără adăpost spun că problema ar putea fi mult mai mare.

Primarul din Manchester, Andy Burnham, a promis 15% din salariul său pentru a combate fenomenul și a declarat că va oferi participanților la program sprijin medical și consiliere psihologică. Oamenii străzii vor primi servicii de formare practică pentru ocupare forței de muncă

Programul va fi disponibil pentru persoanele care au dormit pe străzi de cel puțin de șase ori în ultimii doi ani.

Obligațiunile sociale sunt folosite din ce în ce mai mult de guverne pentru a plăti serviciile sociale. Andrew Levitt a spus că acestea conduc adesea la rezultate mai bune decât contractele guvernamentale standard, în care banii sunt plătiți în avans.

„Obligațiunile sociale oferă libertatea și flexibilitatea furnizorilor de a-și adapta și îmbunătăți programul din mers și sunt un stimulent puternic care dă rezultate mai bune decât se așteaptă”, a spus Levitt.

El a mai declarat că portofoliul firmei sale, care a investit în 20 de obligațiuni sociale în întreaga Uniune Europeană, este pe cale să-și atingă obiectivele și să obțină profit în următorii patru ani.

„Cu obligațiuni de impact social ai speranța că proiectul va reuși iar tu îți vei recupera investiția cu ceva în plus, pe care poți să îl investești într-un nou proiect”, a spus Levitt.

5/5 - (16 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…