Acasă Intern Isărescu nu se prezintă la Comisia Economică din Parlament

Isărescu nu se prezintă la Comisia Economică din Parlament

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, declară că BNR nu va participa la discuţia din Comisia Economică din Senat, „Se poate găsi un cadru mai adecvat acestei întâlniri decât cel creat de dl. Zamfir”, a declarat Suciu.

Purtătorul de cuvânt al BNR a anunţat, marţi, că BNR nu va participa la discuţia din Comisia Economică din Senat pentru că este nevoie mai întâi de o întâlnire la Ministerul de Finanţe în cadrul Comitetul Naţional pentru Supraveghere Macroprudenţială.

„BNR este deschisă la dialog, la clarificarea chestiunuilor în discuţie bineînţeles şi în Parlament şi consider că se poate găsi un cadru mai adecvat acestei întâlniri decât cel creat de dl. Zamfir, care să nu plece de la un şir de fake news-uri lansate fără probe”, a spus Suciu.

Luni, guvernatorul BNR Mugur Isărescu nu se hotărâse dacă se va prezenta sau nu marţi la comisiile parlamentare, la invitaţia senatorului Daniel Zamfir, declara purtătorul de cuvânt al BNR.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a anunţat că îi va chema, pe 29 ianuarie, la audieri în Comisia economică a Senatului pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi pe Marius Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei pentru a da explicaţii despre calcularea indicelui ROBOR. Senatorul a prezentat o serie de documente cu date despre ROBOR şi cu declaraţii ale guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. De asemenea, acesta a vorbit despre un raport al unei investigaţii a Consiliului Concurenţei, începută în 2008 şi încheiate în 2011. Parlamentarul a mai solicitat Băncii Naţionale a României (BNR) să oprească mecanismul artificial de calculare a ROBOR.

Oficialii BNR au apreciat acuzaţiile aduse de către senatorul Daniel Zamfir şi avocatul Gheorghe Piperea ca fiind fără fundament, bazate pe neadevăruri şi neînţelegeri grave legate de implicarea BNR în pieţele financiare interbancare, şi că nu există nicio justificare raţională de a răspunde afirmativ solicitării domnului senator Daniel Zamfir pentru a anula sau schimba regulamentul de funcţionare a pieţei.

 

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…