Acasă Diverse Jandarmii și vânătorii au ajutat o ursoaică să-şi găsească puii

Jandarmii și vânătorii au ajutat o ursoaică să-şi găsească puii

Jandarmii de la departamentul 1 Mobil şi vânătorii din județul Harghita au fost solicitaţi, joi, să intervină, după ce o ursoaică a fost văzută în zona localităţii Delniţa, agitată din cauza că îşi pierduse puii.

Aceştia au fost găsiţi de forţele de intervenţie şi duşi aproape de mama lor, care i-a găsit și a plecat cu ei în pădure.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, joi, de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita, prin numărul de urgenţă 112 s-a anunţat că în zona localităţii Delniţa, în apropierea DN 12A a fost observată o ursoaică, agitată din cauza că îşi pierduse cei doi pui.

”Jandarmii s-au deplasat la faţa locului au trecut la izolarea zonei, au observat ursoaica agitată şi au chemat în sprijin colegii din cadrul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor Sportivi Harghita. S-a dovedit ulterior că ursoaica era agitată deoarece îşi pierduse cei doi pui. Jandarmii împreună cu colegii de la AJVS Miercurea Ciuc, au găsit cei doi pui de urs şi cu ajutorul unei maşini de teren și i-au transportat cât de aproape au putut de ursoaică, această plecând ulterior din zonă înspre pădurea din apropiere”, potrivit Jandarmeriei Harghita.

Jandarmii au rămas în zonă până când ursoaica şi puii au intrat în pădure.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…