Acasă Extern Liderul opoziției ruse arestat

Liderul opoziției ruse arestat

Alexei Navalny, liderul opoziției ruse, a fost reținut de poliție vineri și va sta în arest următoarele 20 de zile.

O instanță din Moscova l-a pedepsit pentru nemulțumirile manifestate la un protest organizat împotriva actualei puteri de la Kremlin. Măsura privativă de libertate îl va ține departe de mitingul organizat la sfârșitul acestei săptămâni.
Mitingul este organizat la Sankt-Petersburg, orașul natal al lui Putin, și a fost programat pentru sâmbătă, când este și ziua de naștere a președintelui rus.
Alexei Navalny, în vârstă de 41 de ani, este cel mai critic oponent al președintelui Vladimir Putin. Navalny a anunțat că intenționează să candideze în alegerile prezidențiale care se vor desfășura anul viitor.
La un alt tribunal din Moscova, un judecător urmează să dea luni o decizie în cazul lui Leonid Volkov, șeful de campanie lui Navalny, care se confruntă cu acuzații similare.
Navalny este văzut de autoritățile de la Kremlin ca un urbanist aflat în afara legii, un personaj acuzat de numeroase jafuri, cu mai multe dosare penale la activ.
Atitudinea Kremlinului s-a schimbat când Navalny a deschis birouri de campanie în 80 de orașe care nu au văzut opoziție politică de zeci de ani, iar Navalny a atras mii de suporteri.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…