Acasă Intern Mutarea ambasadei la Ierusalim poate ajunge la CCR

Mutarea ambasadei la Ierusalim poate ajunge la CCR

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a făcut o serie de declarații legate de mutarea Ambasadei României la Ierusalim.

Întrebat dacă s-ar putea ajunge la un conflict între președinte și guvern în cazul în care președintele Klaus Iohannis nu este de acord cu mutarea ambasadei, ministrul Meleșcanu a spus că există această posibilitate.

„E un element foarte periferic al discuțiilor noastre. Nu am ajuns la acest punct și nu avem în plan să ajungem la acest punct. Preocuparea noastră e să facem o analiză cât mai serioasă în legătură cu implicațiile juridice, politice, economice și de altă natură ale unei eventuale relocări a Ambasadei României la Ierusalim și să oferim argumentele necesare decidenților politici pentru a adopta o poziție comună. Obiectivul pentru care am prezentat acel memorandum la nivelul Guvernului a fost acela de a putea face o analiză care să confere tuturor decidenților politici să aibă poziții similare pe această temă. Dacă se întâmplă o să vedem. Putem ajunge la orice, și la conflict constituțional”, a afirmat Teodor Meleșcanu.

În ceea ce privește posibile pierderi economice ale firmelor românești în urma deciziei lui Donald Trump de a retrage SUA din Acordul nuclear cu Iranul, Teodor Meleșcanu a spus că „deocamdată singura consecință este ieșirea SUA din Acordul nuclear cu Iranul și revenirea la programul de sancțiuni cu Iranul”.

„Pentru toate celelalte părți care sunt implicate în acest acord nuclear rămân valabile prevederile din tratat atâta timp cât nu se retrag din el. Din acest punct de vedere nu avem probleme. Suntem preocupați și dorim să contribuim la găsirea unor soluții care să depășească această situație”, a adăugat Ministrul Teodor Meleșcanu.

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…