Acasă Extern Nazaretul a anulat sărbătorile de Crăciun

Nazaretul a anulat sărbătorile de Crăciun

Sărbătorile de Crăciun din această iarnă au fost anulate în Nazaret de către Organizația pentru Eliberarea Palestinei care administrează orașul.

Ali Salam, primarul orașului Nazareth, a anunțat că orașul nu va găzdui niciun eveniment pentru sărbătorile de Crăciun din acest an, datorită președintelui american Donald Trump au scos aparent „bucuria sărbătorii”.

„Identitatea și credința noastră nu sunt în dezbatere … Decizia (de către președintele american Donald Trump de recunoaștere a capitalei Ierusalim) a luat bucuria de sărbătoare și astfel vom anula festivitățile în acest an”, a declarat Salam, de religie musulmană, pentru publicația Times, din Israel.

Decizia autorităților municipale din Nazareth se află în mijlocul unui val de proteste în masă care au avut loc cu precădere în Cisiordania și Fâșia Gaza, după ce președintele american Donald Trump a recunoscut public Ierusalimul ca fiind capitala Israelului – o mișcare care a înfuriat lumea musulmană.

Orașul Nazaret este descris în Noul Testament ca fiind locul unde s-a născut Isus Hristos, făcând locul o destinație importantă pentru creștini.

5/5 - (21 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…