Acasă Extern Rex Tillerson și-a anulat activitățile din Kenya

Rex Tillerson și-a anulat activitățile din Kenya

Secretarul de stat american Rex Tillerson a anulat evenimentele programate sâmbătă în a doua zi de vizită în Kenya pentru că „nu se simte bine”, a spus un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

„Secretarul nu se simte bine de câteva zile, lucrează la la probleme majore de acasă cum ar fi Coreea de Nord și și-a anulat evenimentele pentru această zi”, a declarat Steve Goldstein subsecretar de stat pentru diplomație publică și afaceri publice la Departamentul de Stat.

„Unele evenimente vor continua fără el”, a spus Goldstein.

Tillerson, în vârstă de 65 de ani, se află de patru zile în prima sa vizită diplomatică în Africa, fiind prezent în Etiopia, Djibouti și Kenya și urma să meargă în Nigeria și Ciad.

În timpul călătoriei, el a fost implicat în spatele scenei în cadrul discuțiilor din cadrul Administrației Trump pentru eventuala întâlnire dintre președintele Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Oficialul ambasadei americane din capitala kenyană, Nairobi, a declarat că ambasadorul SUA în Kenya, Bob Gode, și ministrul kenyan al Sănătății, Sicily Kariuki, vor participa la evenimentele de sâmbătă dimineața.

Rex Tillerson ar fi trebuit să depună o coroană de flori la locul atentatului din 1998 la ambasada americană din Nairobi, unde au fost ucise peste 200 de persoane, și pentru a participat la un eveniment pentru a evidenția asistența medicală a SUA pentru Africa.

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…