Acasă Extern Tillerson și Mattis se implică în calmarea disputei din Golf

Tillerson și Mattis se implică în calmarea disputei din Golf

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson și Secretarul american de stat al Apărării, Jim Mattis  au cerut, marți, tuturor părților implicate în disputa dintre Qatar, Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite să atenueze tensiunile dintre membrii Consiliului de Cooperare al Golfului (GCC).

„Este esențial ca toț cei implicați în dispută să caute o rezoluție, să minimizeze retorica și să reducă exercitarea constrângerilor pentru a evita escaladarea conflictului”, a spus Tillerson.

Rex Tilleson a făcut această declarație la sesiunea de deschidere a Dialogului strategic dintre SUA și Qatar, care a început  marți, 30 ianuarie, în capitala SUA ,Washington DC.

Din partea Qatarului participă o delegație la nivel înalt, formată din vicepremierul și ministrul de externe, Sheikh Mohamed bin Abdulrahman Al Thani, viceprim-ministru și ministru al apărării, Khalid bin Mohammed Al Attiyah, ministrul energiei și industriei Mohammed bin Saleh Al Sada, ministrul economiei și comerțului, Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani și ministrul de finanțe Ali Shareef Al Emadi.

Dialogul vine în contextul consolidării parteneriatelor dintre cele două țări și a intereselor strategice la toate nivelurile politic, economic, cultural, educațional și de securitate.

Cele două părți vor încheia o serie de acorduri.

 

5/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…