Acasă Extern Putin cere SUA dovezi clare ale implicării în alegeri

Putin cere SUA dovezi clare ale implicării în alegeri

Președintele rus Vladimir Putin a cerut Washingtonului să-i trimită dovezi clare că cetățeni ruși s-au implicat în alegerile prezidențiale din 2016.

Consilierul  special al Statelor Unite, Robert Mueller, a acuzat luna trecuta 13 ruși si trei firme că au intervenit în alegerile prezidențiale din 2016, ca parte a ceea ce a numit o conspirație pentru a-l susține pe Donald Trump și pentru a o dezavantaja pe candidata Hillary Clinton.

„Trebuie să văd mai întâi ce au făcut. Dați-ne dovezi, dați-ne informații „, a declarat președintele Putin într-un interviu acordat televiziunii NBC difuzat vineri seara.

„Nu putem răspunde la acuzații dacă nu încalcă legile rusești”, a declarat Putin jurnalistei Megyn Kelly, de la NBC, când a fost întrebat dacă Moscova va acționa împotriva persoanelor nominalizate în ancheta americană.

Megyn Kelly a enumerat acuzațiile interferenței ruse făcute de biroul lui Mueller și alți oficiali din SUA., inclusiv răspândirea de informații false în mediul online.

„Cu tot respectul față de dumneavoastră personal, cu tot respectul față de Congres, trebuie să aveți dovezi incontestabile pentru acuzațiile pe care le aduceți”, a spus Vladimir Putin zâmbind.

Președintele Putin a spus că autoritățile din SUA ar trebui să trimită o cerere oficială Procurorului general al Rusiei.

„Acest lucru trebuie să vină pe canale oficiale, nu prin presă sau prin declarații în Congresul Statelor Unite”, a spus Putin.

Difuzarea interviului a fost făcută la o zi după ce Putin a anunțat o serie de arme nucleare noi, spunând că Rusia poate lovi orice punct din lume fără a fi detectat de scuturile antirachetă construite de SUA.

 

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…