Acasă Extern Netanyahu a început campania electorală: autorizează retroactiv construcțiile din Iudeea și Samaria

Netanyahu a început campania electorală: autorizează retroactiv construcțiile din Iudeea și Samaria

La o zi după anunțarea datei alegerilor parlamentare anticipate, primul ministrul israelian Benjamin Netanyahu a promovat spre aprobare autorizarea locuințelor construite ilegal după anul 2010, în teritoriile palestiniene.

Acțiunea premierului vine în sprijinul locuitorilor evrei din Iudeea și Samaria, și este esențială pentru atragerea voturilor din partea electoratului de dreapta.

Marți, Consiliul Superior de Planificare pentru Iudeea și Samaria a organizat prima întâlnire de două zile cu privire la autorizarea construcțiilor ilegale. Consiliul a aprobat aprobat în prima zi aproape 1.300 de case, iar restul așteaptă undă verde.

Cabinetul primului ministru a înființat, de asemenea, o comisie specială pentru a examina astfel de cazuri, cu scopul de a le legaliza, pe baza criteriilor de „bună-credință” care permit conform legii autorizarea acestor construcții în Israel, a informat Înalta Curte de Justiție.

Premierul Netanyahu s-a angajat să întreprindă astfel de acțiuni pentru a autoriza construcția de locuințe în urma atacurilor din Ofra și Givat Asaf.

El a declarat că „am îndrumat ca statutul să legalizeze construcția miilor de case din din Iudeea și Samaria”, conform cotidianului Jerusalem Post .

Autorizarea retroactivă a locuințelor ilegal construite a fost înghețată, orice acțiune în acest sens depindea de Înalta Curte de Justiție.

Înainte de înființarea comisiei, orice acțiune în acest sens depindea de Înalta Curte de Justiție, care se pronunța cu privire la aplicarea Legii de reglementare a locuințelor, care ar fi putut autoriza aproximativ 4.000 de astfel de structuri, oferind în același timp compensarea proprietarilor palestinieni.

Procurorul general Avichai Mandelblit s-a opus Legii privind reglementarea locuințelor, dar săptămâna trecută a spus că reglementarile legale ar putea fi aplicate în anumite situații privind casele construite fără autorizație.

Opinia sa a oferit suportul pentru înființarea unei comisii care să acționeze în această chestiune. Procurorul general a sugerat înființarea unor instanțe speciale pentru a aborda problemele din Iudeea și Samaria, respectiv cele referitoare la proprietatea privată palestiniană.

Se presupune că locuințele ilegale au fost construite inițial pe terenuri de stat sau pe terenuri care se aflau în studiu. Înalta Curte de Justiție urma să se pronunțe numai după realizarea unei cercetări privind situația juridică a terenului pe care s-a construit.

Comisia înființată de premierul Netanyahu va examina acum câte locuințe pot fi legalizate în baza noii hotărâri. Este posibil ca cel puțin jumătate din locuințe să primească autorizație retroactiv.

Likud, partidul condus de premierul Benjamin Netanyahu, se află în topul sondajelor de opinie pentru alegerile parlamentare anticipate programate în data de 9 aprilie.

 

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…