Acasă Intern OUG privind recursul în anulare SFIDEAZĂ Curtea Europeană a Drepturilor Omului

OUG privind recursul în anulare SFIDEAZĂ Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Premierul Viorica Dăncilă vrea să emită o ordonanță de urgență privind recursul în anulare pentru deciziile pronunțate de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ, în perioada 2014-2018, întrucât acestea ar fi ilegale potrivit CCR.

O instituție europeană foarte importantă, respectiv Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), are menirea de a îndrepta deciziile justiției, pronunțate într-o țară, cu nerespectare procedurii unui proces echitabil.

Zeci de mii de români care s-au considerat nedreptățiți de instanțele din România s-au adresat CEDO și majoritatea au avut câștig de cauză.

De ce ar fi politicienii cetățeni de rang superior?

Completurile de 5 judecători de la ÎCCJ judecă numai demnitari ai statului român, fiind instanța de recurs care pronunță decizii definitive și irevocabile.

Justițiabilii români care se consideră nedreptățiți de justiția din România au dreptul să se adreseze Curții Europene a Drepturilor Omului, prin urmare și demnitarii români condamnați la ÎCCJ au putut, și pot face în continuare, apel la CEDO.

De ce trebuie dată OUG pentru spălarea corupților de rang înalt din România?

Poate ne explică ministrul Justiției  Tudorel Toader, față de care avem respect și apreciere pentru știința de carte pe care o posedă.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…