Acasă Extern Peste 100 de luptători pro-Assad uciși în timpul nopții

Peste 100 de luptători pro-Assad uciși în timpul nopții

Mai mult de 100 de luptători aliați ai președintele sirian Bashar al-Assad au fost uciși în timpul nopții, când forțele locale alături de coaliția americană au respins atacul acestora în estul Siriei, a declarat, joi, un oficial american, conform Reuters.

Forțele aliate regimului Assad au lansat un atac cu peste 500 de luptători susținuți de artilerie, tancuri, sisteme de lansare cu rachete multiple, a spus oficialul cu condiția anonimatului, conform aceleiași surse.

Afirmațiile oficialului sunt confirmate de mass-media din Siria care a relatat că forțele coaliției conduse de SUA împotriva ISIS au bombardat forțele pro-guvernamentale la est de râul Eufrat din provincia Deir al-Zor. Unul dintre posturile TV de stat a relata „zeci de morți și răniți”.

Niciun soldat american nu a fost ucis sau rănit în incident, au spus oficialii americani.

Unele trupe americane au fost încorporate cu Forțele Democrate Siriene (SDF), ale căror sedii se află în provincia Deir al-Zor din Siria, care au fost ținta atacului.

Un luptător SDF a fost rănit, a spus oficialul, citat de Reuters.

„Noi suspectăm că forțele pro-regim siriene au încercat să profite de terenul pe care SDF l-a eliberat de ISIS în septembrie 2017”, a spus oficialul.

Forțele „au încercat probabil să profite de câmpurile petrolifere din Khusham, care au fost o sursă majoră de venituri pentru ISIS în perioada 2014-2017”.

Nici oficialii americani, nici coaliția susținută de SUA nu au oferit detalii cu privire la identitatea forțelor care le-au atacat. Armata siriană este sprijinită de milițiile și forțele rusești susținute de Iran.

Presa de stat siriană a relatat joi că o coaliția condusă de SUA a bombardat „forțele populare statul islamic) și forțele democratice siriene la est de râul Eufrat” din Deir al-Zor, cauzând victime.

Declarațiile difuzate de posturile de televiziune din Siria o numesc „o nouă agresiune” și „o încercare de a susține terorismul”.

 

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…