Acasă Extern Poliția slovacă a intervievat peste 100 de persoane

Poliția slovacă a intervievat peste 100 de persoane

Polițiștii sloveni au intervievat peste 100 de persoane în cadrul anchetei privind uciderea jurnalistului Jan Kuciak, a declarat marți ministrul de interne Robert Kalinak.

Uciderea reporterului de investigație Kuciak, în vârstă de 27 de ani, și a logodnicei sale, găsită împușcată la domiciliu pe 25 februarie, a declanșat cea mai mare anchetă polițienească din istoria modernă a Slovaciei.

Cazul a tulburat națiunea și guvernul.

Poliția a spus că moartea lui Kuciak a fost probabil legată de investigațiile lui.

Săptămâna trecută, ei au reținut – apoi eliberați mai târziu – șapte italieni ale căror nume și ultimele inițiale corespundeau notelor lui Kuciak în investigația la care lucra. Ancheta jurnalistică nefinalizată a fost publicată postum. Kuciak  a investigat legături ale mafiei italiene cu oameni de afaceri din estul Slovaciei.

Polițiștii nu au oferit detalii suplimentare despre investigația lui Kuciak și au declarat de marți că nu pot furniza informații suplimentare.

Ministrul de interne Robert Kalinak se confruntă cu apeluri de a-și depune mandatul sau de a fi demis, a informat marți o comisie parlamentară.

„Cea mai mare echipă de anchetatori din istorie lucrează la uciderea lui Kuciak și a logodnicei sale. Mai mult de 100 de martori au fost deja intervievați „, a spus ministrul.

Kalinak s-a confruntat anterior cu cereri de depunere a demisiei.  Anul trecut, mii au protestat pentru a-i cere demisia ca urmare relațiilor pe care le-a avut cu un dezvoltator imobiliar investigat pentru fraudă fiscală.

Ambii au negat atunci acuzațiile.

Primul ministru Robert Fico a rezistat din nou apelurilor de a-l demite pe Kalinak, care a declarat marți că prioritatea sa este ancheta.

„Nu mă simt în mod direct răspunzător pentru uciderea unui jurnalist (…), dar mi-e greu să trec peste asta”, a declarat el reporterilor. „Vom discuta mai întâi cu partenerii noștri de coaliție”.

Președintele Cehiei, Andrej Kiska, a cerut duminică schimbări substanțiale în guvern sau alegeri anticipate pentru a reconstrui încrederea publică grav afectată de uciderea jurnalistului.

Unul dintre subiectele din ultima investigație a lui Kuciac se referă la Antonino Vadala a avut legăturiîn trecut cu doi oameni care au continuat să lucreze în biroul premierului Fico. Ambii au demisionat și au negat orice legătură cu uciderea jurnalistului.

Într-un interviu acordat ziarului slovac Korzar, publicat marți, Antonio Vadala a negat că ar avea legături cu mafia italiană sau cu politicienii slovaci. El a spus că Jan Kuciak a asociat greșit numele cu persoana sa,  dar a fost ucis înainte ca Vadala să se întâlnească cu el și să-i explice.

„Tot ce a fost scris despre noi, se referă la o altă familie Vadala, nu la noi”, a spus Vadala.

5/5 - (21 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…