Acasă Extern Putin respinge ideea unui nou Război Rece

Putin respinge ideea unui nou Război Rece

Putin respinge ideea unui nou Război Rece, dar susţine că noul armamentul nuclear a fost testat cu succes şi este operaţional.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu pentru NBC News că dezvoltarea armamentului nuclear de către Rusia nu reprezintă semnul începerii unui nou Război Rece, dar a subliniat că noul armament balistic şi nuclear a fost testat cu succes şi este operaţional.

„Fiecare sistem de armă despre care am vorbit depăşeşte cu uşurinţă şi evită sistemul de apărare antirachetă. Toate testele efectuate au avut succes”, a spus Putin pentru NBC.

Vladimir Putin a respins ideea avansată de către mai mulţi oficiali americani, potrivit căreia acţiunile Rusiei ar putea declanşa un nou Război Rece.

Din punctul meu de vedere, persoanele care au spus că un nou Război Rece a început nu sunt analişti. Ei fac propagandă. Dacă vorbim despre o cursă a înarmărilor, atunci aceasta a început exact în momentul retragerii Statelor Unite din tratatul ABM (n.a. – Tratatul Antirachete Balistice, semnat în 1972, care prevedea limitarea SUA şi a URSS la câte un sistem antirachetă)”, a spus președintele Putin.

Vladimir Putin susţine că noul armament, prezentat ieri la Moscova în fața camerelor reunite ale Parlamentului, este atât de avansat încât banii cheltuiţi de Statele Unite pentru sistemele de apărare antirachetă „au fost aruncaţi în vânt”.

Vladimir Putin a anunțat, joi în discursul privind Starea Națiunii, că Rusia deţine arme hipersonice şi a început îmbunătăţirea armamentului strategic, care să fie imun în faţa sistemelor de apărare antirachetă din lume.

Armata rusă a dezvoltat un nou dispozitiv nuclear de dimensiuni mici care poate fi instalat pe o rachetă de croazieră, asigurând o invulnerabilitate la sistemele de apărare antirachetă şi o rază de acţiune de zece ori mai mare decât în cazul altor rachete.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…