Acasă Diverse Răsturnare de situaţie în cazul tragediei aviatice din 2010 în Smolensk

Răsturnare de situaţie în cazul tragediei aviatice din 2010 în Smolensk

Accidentul aviatic din apropierea oraşului Smolensk produs în 2010, soldat cu moartea preşedintelui polonez Lech Kaczynski şi a altor 95 de oficiali, a fost cauzat de o explozie produsă la aripa stângă a aeronavei, au anunţat, miercuri, anchetatorii polonezi, relatează site-ul postului Radio Poland.

Potrivit unui raport al autorităţilor poloneze, accidentul aviatic nu s-a produs ca urmare a unei erori de pilotaj sau din cauza condiţiilor meteorologice, ci ca urmare a unei explozii ce a avut loc la aripa stângă a aeronavei.

Explozia s-a produs când aeronava se afla la aproximativ 900 de metri de aeroportul din Smolensk, Rusia. Ulterior, a explodat şi fuselajul aeronavei, aspect ce a dus la prăbuşirea avionului în care se afla preşedintele polonez, au anunţat anchetatorii.

Raportul anchetatorilor polonezi a fost publicat la o zi după comemorarea a opt ani de la catastrofa aeronautică de la Smolensk.

Lech Kaczynski şi 95 de oficiali polonezi de rang înalt, inclusiv şeful Statului Major şi guvernatorul Băncii Centrale se aflau la bordul aeronavei.

Delegaţia de stat urma să participe la ceremonii de comemorare a câtorva mii de ofiţeri din cadrul armatei poloneze care au fost masacraţi în Pădurea Katyn din Rusia de către poliţia secretă sovietică în 1940, un masacru pe care Kremlinul l-a negat până în 1990.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…