Acasă Extern Situaţia privind VIRUSUL din China este mult mai GRAVĂ decât s-a crezut inițial

Situaţia privind VIRUSUL din China este mult mai GRAVĂ decât s-a crezut inițial

Numărul persoanelor deja infectate cu noul coronavirus apărut în China este mult mai mare decât sugerează bilanţul oficial, potrivit mai multor oameni de ştiinţă britanici, relatează BBC News.

Până acum au fost confirmate aproape 50 de cazuri de infecţii cu noul virus, însă experţii din Marea Britanie estimează că numărul infecţiilor se apropie mai degrabă de 1.700.

„Sunt substanţial mai îngrijorat decât am fost acum o săptămână”, a spus prof. Neil Ferguson. Estimările se bazează pe o cercetare realizată de Centrul MRC de Analiză a Bolilor Infecţioase Globale, din cadrul Imperial College London, care oferă consultanţă guverne şi entităţi internaţionale, inclusiv guvernului britanic şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Indiciul crucial în ceea ce priveşte amploarea problemei constă în cazurile detectate în alte ţări. Focarul iniţial este oraşul Wuhan din China centrală, dar au fost descoperite şi două cazuri în Thailanda şi unul în Japonia.

Potrivit prof. Ferguson, „pentru ca Wuhan să fi exportat trei cazuri în alte ţări, s-ar presupune că ar trebui să fie mult mai multe cazuri au fost anunţate”. Este imposibil de obţinut un număr precis, dar modelele de evoluţie a focarelor, care se bazează pe tipul virusului, populaţia locală şi date privind zborurile internaţionale, ne pot da o idee.

Aeroportul Internaţional Wuhan deserveşte o populaţie de 19 milioane de oameni, însă doar 3.400 de oameni de aici pleacă zilnic în călătorii în alte ţări.

Calculele detaliate, care au fost postate online înainte de publicarea lor într-o revistă ştiinţifică, au avut drept rezultat cifra de 1.700 de cazuri.

Până acum, în oraşul chinez Wuhan au fost confirmate 41 de cazuri de infecţie cu un nou coronavirus. Doi pacienţi au decedat până acum.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial şi a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Simptomele sunt şi ele diverse, de la febră la insuficienţă renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit uşor de la o persoană la alta, altele, nu.

Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni şi a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia şi apoi 37 de ţări, în perioada 2002 – 2003. Un coronavirus este vinovat şi de MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu), identificat iniţial în Arabia Saudită, în 2012. MERS a ucis 851 de oameni la nivel global, potrivit OMS.

Noul coronavirus detectat în Wuhan nu pare a fi atât de puternic precum SARS şi MERS, având drept simptome principale febra şi dificultăţile respiratorii.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…