Acasă Diverse Rebelii sirieni au laborator de arme chimice

Rebelii sirieni au laborator de arme chimice

Un laborator pentru fabricarea de armament chimic a fost descoperit în zona Ghouta de Est, o suburbie a Damascului aflată sub controlul rebelilor, anunţă armata siriană.

Potrivit armatei siriene, rebelii din Ghuta de Est pregăteau un atac chimic pentru a-l atribui guvernului Assad.

Un laborator clandestin pentru producerea de armament chimic a fost descoperit în zona Aftris, situată în suburbia Ghouta de Est, a afirmat colonelul sirian Feruz Ibrahim.

„Suspectăm că acest tip de armament este produs pentru a fi utilizat de rebeli şi apoi pentru a acuza în mod fals trupele guvernamentale că au folosit arme chimice”, a spus Feruz Ibrahim, citat de agenţia de presă rusă Sputnik.

În Siria au avut loc o serie de atacuri cu arme chimice care au fost atribuite regimului Assad, care a negat orice implicare.

Armata siriană, susţinută de Iran şi de mişcarea şiită Hezbollah, asediază Ghouta de Est, o zonă aflată sub controlul rebelilor care luptă împotriva regimului Assad.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Assad, forţele opoziţiei şi grupurile teroriste, inclusiv organizaţia sunnită ISIS.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…