Acasă Extern Regimul Assad folosește arme chimice

Regimul Assad folosește arme chimice

McMaster: Rapoartele publice „indică în mod clar utilizarea armelor chimice de către Asaad”.

Consilierul ONU pentru securitate națională, McMaster, a declarat sâmbătă că rapoartele publice arată că președintele sirian Bashar al-Assad a folosit arme chimice.

„Conturile publice și fotografiile arată în mod clar că regimul Assad continuă să folosească armele chimice”, a declarat McMaster la Conferință pentru securitate internațională care are loc la München.

„Este timpul ca toate statele să tragă la răspundere sirian și sponsorii acestuia, care sunt răspunzători de acțiunile lor și să sprijine eforturile ONU pentru Interzicerea Armelor Chimice”, a spus el.

McMaster nu a specificat conturile publice sau imaginile la care s-a referit.

La începutul acestei luni, secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat că guvernul sirian a folosit în mod repetat gazul chimic cu clor, dar a subliniat că SUA nu a avut dovezi de utilizare a gazului sarin.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că „Franța va lovi” dacă armele chimice sunt folosite împotriva civililor în conflictul sirian, încălcând tratatele internaționale, dar că nu a văzut încă acest lucru.

Guvernul sirian a negat în mod repetat folosirea armelor chimice și a spus că sunt adresate numai rebelilor înarmați si militanților jihadiști.

În ultimele săptămâni, cadrele medicale, grupurile pentru ajutor și Statele Unite au acuzat Siria de folosirea în mod repetat a gazului de clor ca armă împotriva civililor în Ghouta și Idlib.

La începutul acestei luni, forțele guvernamentale siriene, care sunt susținute de Rusia și Iran, au bombardat două zone importante ale Siriei pe care se află rebeli.

Eforturile diplomatice au făcut progrese slabe pentru a pune capăt unui război care se apropie acum de al optulea an, care a ucis sute de mii de oameni și a forțat jumătate din populația țării de dinainte de război să își părăsească locuințele.

5/5 - (15 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…