Acasă Extern Regimul din Belarus arestează jurnaliști

Regimul din Belarus arestează jurnaliști

Autorităţile din fosta republică sovietică Belarus l-au reţinut pe redactorul şef al agenţiei de presă independente BelaPAN, Irina Levşina, a informat joi presa rusă, relatează dpa.

Irina Levşina şi alţi jurnalişti au fost arestaţi în ultimele zile pe motiv ar utiliza, fără abonament, informaţii ale agenţiei de presă BelTA, controlată de stat.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pedepse de până la doi ani de închisoare, conform unui comunicat al anchetatorilor federali din Belarus.

Printre jurnaliştii reţinuţi se numără şi Pavel Bîkowski, corespondentul în Belarus pentru serviciul în limba rusă al postului de radio german Deutsche Welle, potrivit unei liste publicate de Asociaţia Jurnaliştilor din Belarus.

Mai mulţi jurnalişti care se află în custodie sunt angajaţi ai site-ului de informaţii Tut.by. Alţi jurnalişti au fost chestionaţi şi apoi eliberaţi.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a cerut eliberarea imediată a jurnaliştilor, afirmând că arestările „provoacă îngrijorări serioase cu privire la respectul faţă de mass-media independentă din Belarus”.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…