Acasă Diverse Reconversie bine plătită

Reconversie bine plătită

O bursă de 20.000 de lire sterline va fi plătită de guvern pentru a finanța pe cei care sunt pregătiți să renunțe la un salariu anual pentru a întreprinde pregătirea pentru cadrele didactice. Salariul minim în Marea Britanie pentru anul 2017 este de 1397 de euro.

John Swinney, primul ministru adjunct și secretar pentru Educației în Scoția, a prezentat planurile de încurajare pentru recalificarea ca profesori a celor care lucrează în afaceri și industrie. El a recunoscut că există o lipsă de cadre didactice în STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică).

Ideea a fost prezentată la o conferință din Glasgow și reprezintă un „mesaj de speranță” pentru a ajuta serviciile publice din Scoția.

În discurs, John Swinney a făcut o singură mențiune la independența Scoției și s-a concentrat asupra realizărilor propriului său departament, inclusiv la faptul că un număr record de tineri abandonează școala.

El a afirmat că: „există provocări, inclusiv alfabetizarea, dar Scoția are un sistem educațional fundamental puternic”.

Scoția se confruntă cu o lipsă de profesori în domeniile științelor exacte și ale ingineriei, iar pentru acoperirea deficitului se adresează absolvenților recenți și celor care au diplomă de licență corespunzătoare, dar care lucrează în afaceri și în industrie.

Pentru aceste schimbări, cei recrutați trebuie să treacă prin educația de pregatire a cadrelor didactice pentru a nu periclita calitatea actului de învățământ. În acest sens, guvernul acordă facilități pentru schimbarea carierei. Bursa de 20.000 de lire sterline/persoană acoperă anul de pregătire când aceștia nu primesc salariu.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…